Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικές αρχές ειδοποιήθηκαν για δύο ακόμη καραβιές μεταναστών νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/05) στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στο νότιο Ηράκλειο αυτή την φορά.
►Διαβάστε ακόμη: Μπαράζ αφίξεων μεταναστών στη Γαύδο – Πέντε επιχειρήσεις, πέντε συλλήψεις, έξι κατασχεμένα σκάφη - Η ενημέρωση του Λιμενικού
Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αρχικά για 53 άτομα που αποβιβάστηκαν, στην παραλία του Δισκού, στο δυτικό μέρος της, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκε ακόμη μια μεταναστευτική άφιξη, 23 ναυτικά μίλια μακριά απ' τους Καλούς Λιμένες, όπου και εντοπίστηκαν σε σκάφος, 52 άτομα.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης, υπάρχουν και παιδιά.
Οι παρακάτω εικόνες, προέρχονται απ' την παραλία του Δισκού και το σημείο που παραμένουν οι μετανάστες, μέχρι να μεταφερθούν σε χώρο φιλοξενίας στο Ηράκλειο:







Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν στις πολλές επιχειρήσεις, που έλαβαν χώρα χθες στα νότια της Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 διασώσεις σε μόλις λίγες ώρες.