Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ενδοχώρα του Ηρακλείου βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές χαλαζοπτώσεις να πλήττουν διάφορες περιοχές.
►Διαβάστε επίσης: Καταστροφική η χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση για τις καλλιέργειες - Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σήμερα στις πληγείσες περιοχές για μια πρώτη αυτοψία (vid, pics)
►Διαβάστε επίσης: Το έντονο χαλάζι έστρωσε στα «λευκά» τον επαρχιακό δρόμο Αλάγνι - Αρκαλοχώρι - Δείτε βίντεο
Σύμφωνα με αναφορές,, έντονο χαλάζι έχει πλήξει χωριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, και συγκεκριμένα το Αστρίτσι και το Αλάγνι.Χαλάζι τώρα προφήτης Ηλίας Αρχάνες Βιάννο πλήττεται όλος ο Δήμος Αρχανών αστερουσιών ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Βιάννου
Βίντεο από το Αρκαλοχώρι
Χουμέρι στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Οι εικόνες που έρχονται από τα χωριά αυτά αποτυπώνουν την ένταση των φαινομένων, με το χαλάζι να καλύπτει δρόμους και καλλιέργειες, προκαλώντας ανησυχία σε αγρότες και κατοίκους.
Έμπαρος Βιάννου


► Διαβάστε επίσης: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου – Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Αστρίτσι






Αλάγνι




Στείρωνας Δήμου Μινώα Πεδιάδας



Την Πέμπτη 24 Απριλίου, ισχυρή χαλαζόπτωση είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές της Μεσαράς και του Δήμου Γόρτυνας. Το χαλάζι, σε μέγεθος ρεβιθιού, έπληξε σφοδρά καλλιέργειες ελαιόδεντρων, αμπελιών και κηπευτικών, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για σημαντικές απώλειες στη φετινή σοδειά.
Ανάλογες ζημιές κατέγραψαν και κάτοικοι του χωριού Μούλια, όπου η σφοδρότητα του φαινομένου αποτυπώθηκε σε βίντεο: το χαλάζι χτυπούσε με δύναμη το καπό αυτοκινήτων, δημιουργώντας ζημιές και επιβεβαιώνοντας την ένταση της κακοκαιρίας.