εικόνα_Viber_2025-03-27_12-19-57-325.jpg

Ηράκλειο: Διήμερο συνέδριο για την κρητική αγροδιατροφή – Στρατηγικός σχεδιασμός για ανάδειξη σε διεθνές πρότυπο

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Διήμερο συνέδριο για την κρητική αγροδιατροφή – Στρατηγικός σχεδιασμός για ανάδειξη σε διεθνές πρότυπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρητική Γη, Αειφόρος Ανάπτυξη: Χτίζοντας Ανθεκτικά Οικοσυστήματα Αγροδιατροφής για το Μέλλον» - Κρήτη 2030: Τα προϊόντα του νησιού στο δρόμο για τις διεθνείς αγορές

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της κρητικής αγροδιατροφής, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ανοίγει τον δρόμο για νέες δράσεις που συνδυάζουν καινοτομία, αειφορία και παραδοσιακή ποιότητα. Η αρχή γίνεται με ένα διήμερο συνέδριο, που θα φιλοξενηθεί στις 29 και 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Ο τίτλος της εκδήλωσης «Κρητική Γη – Αειφόρος Ανάπτυξη: Χτίζοντας Ανθεκτικά Οικοσυστήματα Αγροδιατροφής για το Μέλλον», δίνει το στίγμα: σύνδεση παράδοσης και τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή πάνω από 50 προσκεκλημένων ομιλητών: εκπρόσωποι της πολιτείας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της παραδοσιακής παραγωγής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Καρκανάκης, δήλωσε πως στόχος είναι να αποδειχθεί έμπρακτα ότι τα παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικά διεθνώς, χωρίς να χάσουν την αυθεντικότητά τους, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα εργαλεία της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Μιχάλης Βάμβουκας, σημείωσε τη σημασία της σύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων με τον τομέα της αγροδιατροφής, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Τζεδάκης, στάθηκε στην ανάγκη προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, επισήμανε πως τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας ενιαίας ταυτότητας για τα κρητικά προϊόντα, στο πλαίσιο του οράματος για την Κρήτη του 2030.

Το συνέδριο εντάσσεται στην ευρύτερη διοργάνωση της CRETA FOOD & DRINK EXPO (28-30 Μαρτίου), με κορυφαία παράλληλη δράση τον 11ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής.

Θεματικές ενότητες – Επίκεντρο η επόμενη μέρα της Κρήτης

Το συνέδριο θα διεξάγεται καθημερινά από 10:30 έως 16:00, και θα καλύψει έξι κρίσιμες ενότητες:

  • Διεθνής Ανάπτυξη & Εξαγωγικές Προοπτικές

  • Καινοτομία, Έρευνα & Πράσινη Μετάβαση

  • Ποιότητα – Προέλευση – Βιωσιμότητα

  • Παραδοσιακά προϊόντα και Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα

  • Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Τουρισμού

  • Στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News