Σοβαρές καθυστερήσεις καταγράφονται στις εργασίες στον κόμβο Τζωράκη στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια σε κατοίκους και επιχειρηματίες.
► Διαβάστε επίσης: Ξεχείλισε η σταγόνα της… υπομονής στον κόμβο Τζωράκη
Παρά τις υποσχέσεις για άμεση ολοκλήρωση, το έργο εξακολουθεί να καθυστερεί, ενώ σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, όπως καταγγέλλεται, δεν υπήρχε κανένας εργάτης στο εργοτάξιο.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι χαοτική, καθώς δημότες και οδηγοί ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενώ οι επιχειρηματίες βλέπουν τους τζίρους τους να καταρρέουν όλο και περισσότερο, ενώ μάλιστα κάποια καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο λόγω της αναμενόμενης μειωμένης κίνησης.
Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Μαλεβιζίου, χρηματοδοτούμενο από ανταποδοτικά οφέλη του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Ωστόσο, η πορεία του έργου δεν εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν πλέον τους τέσσερις σχεδόν μήνες και τις παρατάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, με το έργο να ξεκινάει πριν από περίπου 16 μήνες!


Η οικονομική ζημιά για τα καταστήματα της περιοχής είναι τεράστια, με κάποιες επιχειρήσεις να αναφέρουν πτώσεις τζίρου 40% έως 70%.!
Στις 23 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας είχε δηλώσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση οφειλόταν κυρίως στην υπογειοποίηση δικτύων. Τότε, είχε εκτιμηθεί πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – εκτός απροόπτου – θα ολοκληρωνόταν.
Όμως, σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αν και είχε εκτιμηθεί πως αυτές τις μέρες και το διάστημα 15-20 Φεβρουαρίου θα είχε τελειώσει, αυτό δεν φαίνεται πως θα γίνει.

Οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή είναι τραγικές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες (07:30 – 09:00), όπου τεράστιες ουρές οχημάτων σχηματίζονται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι οδηγοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους και ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία.
Δείτε βίντεο από το... σήμερα: