Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στο Ηράκλειο, με τους παραγωγούς να διαμαρτύρονται στον κόμβο των Πεζών, όπου μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί αγροτοκτηνοτρόφοι, παρότι επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ ολοένα και καταφτάνουν περισσότεροι. Μάλιστα έχουν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν αλλά και να κάνουν αισθητή την παρουσίας τους διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο τους.

Ο Μανόλης Καρκαβάτσος από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτρόφων Ηρακλείου σε χθεσινές του δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει πως «το ΥΠΑΑΤ δεν έχει τη διάθεση να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε». Αναφερόμενος στην παράταση των 15 ημερών που ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, επισήμανε πως «την πήρε, όμως τα λόγια αγάπης που ξεστομίζει για τη στήριξή μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Παράλληλα ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας προς το Παγκρήτιο Συντονιστικό, τονίζοντας πως τα προβλήματα είναι κοινά, όπως και ο αγώνας τους. «Είμαστε όλοι μαζί και βγαίνουμε στους δρόμους για τη στήριξη όσων παραμένουν στα μπλόκα καθημερινά» σημείωσε, καλώντας όλους τους αγρότες να ενδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το διακύβευμα δεν είναι άλλο από την ίδια την επιβίωσή τους.