tempi

57 άδειες καρέκλες - 57 αθώες ψυχές: Συγκινητική τιμή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Ηράκλειο
57 άδειες καρέκλες - 57 αθώες ψυχές: Συγκινητική τιμή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές του ΓΕ.Λ. Αρχανών τιμούν τα θύματα της τραγωδίας με μια δυνατή συμβολική δράση

Σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρχανών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μαθητικής κοινότητας του Ηρακλείου, προχώρησαν σε μια βαθιά συγκινητική δράση για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Αν και δεν κατέστη δυνατό να παραστούν στο μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα μνήμης και δικαιοσύνης. Στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, τοποθέτησαν 57 άδειες καρέκλες, σχηματίζοντας συμβολικά τις ράγες του μοιραίου τρένου, που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, πριν δύο χρόνια, έγινε ο τάφος 57 αθώων ψυχών.

►Διαβάστε επίσης: «Δεν έχω οξυγόνο» - Μαζική κινητοποίηση υπό βροχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στα Χανιά για τα Τέμπη

Η εικόνα των άδειων καρεκλών σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, αποτυπώνοντας τη σιωπηλή κραυγή όσων χάθηκαν άδικα. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές έστειλαν το μήνυμα ότι η μνήμη των θυμάτων δεν ξεθωριάζει, και η απαίτηση για δικαιοσύνη και ασφάλεια στις μεταφορές παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Μια πρωτοβουλία που δείχνει πως η νέα γενιά δεν ξεχνά, δεν σιωπά, αλλά διεκδικεί το αυτονόητο: να μην υπάρξει ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News