sxoleio-kagela_100707-1.jpg
Φωτ. αρχείου

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου: Καταγγέλλει παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Λασιθίου

Ηράκλειο
Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου: Καταγγέλλει παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταγγελία αφορά σε προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Λασιθίου, σύμφωνα με την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει την «απαράδεκτη - όπως τη χαρακτηρίζει - στάση» του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης. 

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λασιθίου, «ο διευθυντής δεν αναγνωρίζει και αρνείται να συνομιλήσει με το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, ενώ έφτασε επίσης στο σημείο τις προηγούμενες ημέρες να απαγορεύει την είσοδο μελών του προεδρείου του ΔΣ στα σχολεία. 

Κατά τη διάρκεια εξόρμησης για την ενημέρωση των συναδέλφων τους, τα μέλη του προεδρείου βρέθηκαν αντιμέτωπα με την απόπειρα απαγόρευσης ενημέρωσης από τους διευθυντές σχεδόν όλων των σχολείων που επισκέφτηκαν, κάποιοι από τους οποίους δεν δίστασαν να απειλήσουν και με την κλήση της αστυνομίας. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει "την παρέμβαση του διευθυντή της ΔΙΔΕ Λασιθίου στη λειτουργία του σωματείου με οποιοδήποτε τρόπο άμεσο ή έμμεσο, την παρεμπόδιση συνδικαλιστής δράσης από κάθε βαθμίδα της διοίκησης, τις αντιδημοκρατικές και εκφοβιστικές τακτικές από κάθε βαθμίδα της διοίκησης και τις προσπάθειες φίμωσης των ουσιαστικών προβλημάτων της παιδείας".

Για μας τους συνταξιούχους που ζήσαμε και άλλες εποχές να θυμίσουμε στον κ Διευθυντή πως αυτές οι μαύρες εποχές των απαγορεύσεων έχουν περάσει , τη δημοκρατία την ελευθερία έκφρασης την έχει κερδίσει ο Ελληνικός λαός με αίμα και θυσίες .

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες», καταλήγει στην καταγγελία της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News