eidiko sxoleio

Ηράκλειο: Στην τελική ευθεία το ζήτημα της μετεγκατάστασης των ειδικών σχολείων - Πότε μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας οι μαθητές (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Στην τελική ευθεία το ζήτημα της μετεγκατάστασης των ειδικών σχολείων - Πότε μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας οι μαθητές (vid)
Μετά από καθυστέρηση λίγων ημερών και αφού έχουν προηγηθούν εικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας των παιδιών ειδικών σχολείων όπως και των οικογενειών τους, το ζήτημα της μετεγκατάστασης των δύο ειδικών σχολείων μπαίνει στην τελική του ευθεία

Έφτασαν οι νέες αίθουσες διδασκαλίας από την Αθήνα, ενώ τις επόμενες μέρες θα παραληφθούν και άλλες λυόμενες αίθουσες από την ΚτΥπ  οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δημοτικό χώρο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασού, όπου έχουν διαμορφωθεί οι αναγκαίες υποδομές για τη λειτουργία του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και του ΕΝΕΕΓΥΛ.

eidiko sxoleio

Όπως είναι γνωστό, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στεγάζεται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ το ΕΝΕΕΓΥΛ στο κτίριο της 2ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου στις Γούρνες.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Εργαστηρίου στον επίμαχο χώρο ήταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, θα μετεγκατασταθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου.

eidiko sxoleio

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός εκτιμά ότι εντός Φεβρουαρίου θα γίνει η μετεγκατάσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ στον δημοτικό χώρο, δίνοντας ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, δύο και πλέον μήνες, μετά την κατολίσθηση του πρανούς στο οικόπεδο που στεγάζονταν εδώ και αρκετά χρόνια τα δύο ειδικά σχολεία και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News