Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο για το Κίνημα Δημοκρατίας, υπό τον ιδρυτή του Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος συμμετείχε μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατίας, «κάτι νέο γεννήθηκε χτες (Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024), στο Ηράκλειο. Σε μια μαζική συγκέντρωση όπου εκτός από τα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για τον «πραξικοπηματικό αποκλεισμό» του Στ. Κασσελάκη από το συνέδριο του κόμματος, συμμετείχαν και νέα πρόσωπα, που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη στελέχωση του Κινήματος.
Μέσω διαδικτύου συμμετείχε και ο Ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατίας Στ. Κασσελάκης. Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε η δημιουργία της Προσωρινής Ομάδας πρωτοβουλίας, με όραμα τη δημιουργία ενός ανοιχτού και συμμετοχικού κινήματος στο Νομό μας. Στόχος της προσωρινής Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας, η ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων και η ανάπτυξη δράσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και η οργανωτική συγκρότηση μέχρι το Συνέδριο που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2025.
Στην τοποθέτησή του ο ιδρυτής του κινήματος Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στους 13 άξονες της διακήρυξης του Κινήματος Δημοκρατίας, με έμφαση στην αυτοοργάνωση, τη συμμετοχή των μελών στη λήψη των αποφάσεων σε όλα τα θέματα: καταστατικό Συνέδριο, επιλογή υποψηφιοτήτων, τοπικά θέματα ανάπτυξης κά. Απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων και άκουσε τις τοποθετήσεις τους.
Το Κίνημα Δημοκρατίας στηρίζεται στις αρχές της άμεσης Δημοκρατίας, της συμμετοχής και της συμπερίληψης. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που νιώθουν ότι το κίνημά μας τους εκφράζει να συμπορευτούμε στον όμορφο και ελπιδοφόρο αγώνα που ξεκινάει. Θέλουμε ένα κίνημα συμμετοχικό που θα το συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να συνεργαστούμε για να απαντήσουμε με ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής παρέμβασης στα προβλήματα του τόπου. Το Κίνημα Δημοκρατίας ξεκινάει την προσπάθειά του και στο Ηράκλειο.
Η προσωρινή Ομάδα Πρωτοβουλίας θα συγκληθεί άμεσα για να καθορίσει και να οργανώσει τις δράσεις της. Καλούμε, στο πλαίσιο αυτό τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Δημοκρατίας αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη του Ηρακλείου μαζί μας στην νέα πορεία για μια πολιτική πορεία διεκδίκησης, παρέμβασης, λύσεων, ανατροπών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της χώρας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην προσωρινή Ομάδα Πρωτοβουλίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email [email protected] ή στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61569282126862
Θεοδώρα Τζάκρη: Παρουσίασε τις βασικές αρχές του Κινήματος Δημοκρατίας στα Χανιά
Τις βασικές αρχές του Κινήματος Δημοκρατίας παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Λίγες εβδομάδες μετά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη, η βουλευτής Πέλλας έδωσε το στίγμα της ιδεολογικής του βάσης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε “μόρφωμα”.
Προσερχόμενη στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χανίων, η κ. Τζάκρη έκανε λόγο για ένα κίνημα που «φιλοδοξεί να γίνει μεγάλο, απροϋπόθετο, πλατύ, συμπεριληπτικό και νικηφόρο Κίνημα Δημοκρατίας. Είναι πολύ κρίσιμο για μας να αναπτυχθούμε, ώστε στο πρώτο εξάμηνο του 2025 να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία αναφοράς πανελλαδικά», σημείωσε.
Στις άμεσες πρωτοβουλίες του Κινήματος Δημοκρατίας είναι, σύμφωνα με την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκροτηθούν τοπικές οργανώσεις και να ανοιχτούν γραφεία σε διάφορα σημεία της χώρας. Η ίδια, στο περιθώριο της ομιλίας της, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, που οδήγησε σε ανεξαρτητοποίηση πολλούς βουλευτές.
«Τα γραφεία μας θα γράφουν “Κίνημα Δημοκρατίας” και δε θα έχουν σχέση με τα γραφεία στα οποία βασανιστήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς θα αποτελούν πύλες εισόδου στη νέα εποχή του πολιτικού συστήματος, ώστε να γίνουμε εμείς η δημοκρατία που θέλουμε και να γίνουμε το παράδειγμα του κόμματος που θέλουμε να δημιουργήσουμε», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Τζάκρη.
Η ανεξάρτητη βουλευτής Πέλλας εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα καταστεί δυνατή η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας. Όπως υπογράμμισε, «είναι πλέον νομοτελειακό, αν και δεν ήταν αυτοσκοπός η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι όμως τέτοιος ο αριθμός των βουλευτών που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί και άλλοι που πρόκειται να το πράξουν, γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το μόρφωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ».
Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι η υψηλή εναρκτήρια δυναμική του Κινήματος Δημοκρατίας, να αποτελέσει το εφαλτήριο ενός νέου κυβερνητικού κόμματος και μιας νέας αντίληψης συντροφικότητας.
Στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χανίων, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, το “παρών” έδωσαν φίλοι του νέου κομματικού φορέα, η πρώην συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Χίνου, όπως και πρώην στελέχη της παράταξης που αποχώρησαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.