Αποκαταστάθηκε το σπάσιμο του αγωγού της ΔΕΥΑΗ που βρίσκεται πάνω στη γέφυρα της εθνικής οδού επί της Ούλαφ Πάλμε στο Ηράκλειο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο 98.4. Ο αγωγός, που έσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, επισκευαζόταν τις τελευταίες ώρες από τη ΔΕΥΑΗ. Το συνεργείο της επιχείρησης αποκατέστησε τη ζημιά, οι βάνες είναι ανοικτές και η περιοχή υδροδοτείται κανονικά, όπως είπαν στελέχη της Επιχείρησης στο Ράδιο 98.4.
Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης (12/12) στη ΔΕΥΑΗ, καθώς τα νερά που έτρεχαν ανεξέλεγκτα από την Τρίτη το πρωί, από σπασμένο αγωγό προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Ατσαλένιου.
Η κατάσταση κινητοποίησε τόσο τους πολίτες όσο και την υπηρεσία, ενώ μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έτρεχε από τον σπασμένο αγωγό.
Το νερό έρρεε ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες, μετατρέποντας έναν ολόκληρο δρόμο σε ποτάμι. Το πρόβλημα προκλήθηκε από τη θραύση ενός αγωγού της ΔΕΥΑΗ, που βρίσκεται επί της οδού Απόστολου Καρατάρη, κοντά στην εθνική οδό.
Κάτοικοι και περαστικοί από την περιοχή επικοινώνησαν με το neakriti.gr, έντονα αγανακτισμένοι για την κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο και για το γεγονός ότι τόσο νερό χανόταν άδικα τόσες μέρες.