Μετανάστες και πρόσφυγες από κάθε γωνιά του κόσμου, έχουν την ευκαιρία να μάθουν να γράφουν και να μιλάνε ελληνικά, στο πρώτο φροντιστήριο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας στο δήμο Ηρακλείου.
Εθελοντές δάσκαλοι, με μεράκι και υπομονή, μαθαίνουν στους συνανθρώπους μας την ελληνική γλώσσα, που είναι απαραίτητη για την ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία, αλλά και την εύρεση εργασίας. Μετανάστες περιγράφουν τόσο τη ζωή τους στη χώρα μας, όσο και την εμπειρία τους στο φροντιστήριο του δήμου Ηρακλείου.
Μια τάξη με μαθητές από κάθε γωνιά του κόσμου που θέλουν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα.
Συλλαβή - συλλαβή, λέξη - λέξη, εθελοντές δάσκαλοι μαθαίνουν σε μετανάστες να γράφουν και να μιλάνε ελληνικά. Πρόκειται για μια δράση εθελοντικού χαρακτήρα από το δήμο Ηρακλείου, που δείχνει το αλτρουιστικό πρόσωπο της Κρήτης.
Μέσα από βιβλία της πρώτης τάξης του δημοτικού, οι συνάνθρωποί μας μπαίνουν στον κόσμο της Ελληνικής Γλώσσας, η οποία είναι βασικό εφόδιο για την ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία, αλλά και την εύρεση εργασίας.
Ο Μάντι κατάγεται από την Παλαιστίνη και ζει τα τελευταία 8 χρόνια στην Ελλάδα. Η κατάσταση στο τόπο του είναι έκρυθμη και το αιματοκύλισμα συνεχές.
Όμως προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του στην Κρήτη και δηλώνει ευγνώμων για τα όσα μαθαίνει.
Η Άννα από το Μαρόκο ζει τα τελευταία χρόνια εδώ με την οικογένειά της. Μας μίλησε για την προσπάθεια που κάνει τόσο η ίδια, όσο και οι εκπαιδευτικοί που, με μεράκι και υπομονή, προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους.
Οι δάσκαλοι εθελοντές, επιτελούν ένα σημαντικό σκοπό. Προσφέρουν απλόχερα τη γνώση, αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους, και μάλιστα το κάνουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου, έχουν ως σημείο αναφοράς το 7ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, με τον διευθυντή του, Μανώλη Λαμπράκη, να υποδέχεται τους μαθητές. Ο δήμος Ηρακλείου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δώσουν το παρών στα μαθήματα.
Δείτε το ρεπορτάζ: