Στην Κρήτη, με τη ζεστή φιλοξενία του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου, πραγματοποιεί τις τελευταίες προπονήσεις της η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας ενόψει της συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού (Bread in the City – Bakery World Cup) που διεξάγεται στην έκθεση Sigep στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σε ειδικά εργαστήρια που παραχώρησε το ηρακλειώτικο σωματείο η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας προπονείται στις κατηγορίες: Ψωμί (Boulangerie), Αρτοσκευάσματα γλυκά και αλμυρά (viennoiserie) και καλλιτεχνικό ζυμάρι.
Η Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αρτοποιίας που διεξήχθη στη Γαλλία (Παρίσι) κατατάχθηκε επάξια στην 7η καλύτερη θέση παγκοσμίως και φιλοδοξεί αυτή τη φορά να πετάξει ακόμη υψηλότερα.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Κρήτης η οποία κατετάγη πρώτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό στην εθνική ομάδα, ενώ και ο προπονητής της Διονύσης Βογιατζής είναι γνωστός αρτοποιός και μέλος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Στάθης Κατοπόδης (Λευκάδα), Βασίλης Ξανθοπουλος (Καβάλα), Μαρίνα Παντερμαράκη (Ηράκλειο), Μενέλαος Πλουμης (Ηράκλειο), Βασίλης Καμαράτος (Ηράκλειο) και Μανώλης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο).
Στόχος είναι, όπως δήλωσε η επικεφαλής, δημιουργός και υπεύθυνη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας Παρθένα Παστραφίδου «η Εθνική μας Ομάδα η οποία εδράζεται στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσει να συμμετέχει και να πρωτοπορεί σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάδειξη της ελληνικής αρτοποιίας. Πιστεύουμε ότι θα αφήσουμε το δικό μας ελληνικό αποτύπωμα σε αυτή τη Παγκόσμια γιορτή Ψωμιού, στον Διεθνή Διαγωνισμό που θα γίνει στο Ρίμινι της Ιταλίας».
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού (Bread in the City – Bakery World Cup) που διεξάγεται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Sigep από τις 18 ως τις 22 Ιανουαρίου του 2025 στο Ρίμινι της Ιταλίας συμμετέχουν συνολικά εννέα επίλεκτες εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο.