εικόνα_Viber_2024-10-09_11-25-47-293.jpg

Επίθεση σε βάρος επιχειρηματία: Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν η 31χρονη δικηγόρος και ο 49χρονος - Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν (vids)

Ηράκλειο
Επίθεση σε βάρος επιχειρηματία: Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν η 31χρονη δικηγόρος και ο 49χρονος - Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν (vids)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γύρω στις 11 το πρωί, οι δυο τους πέρασαν το κατώφλι των εισαγγελικών Αρχών - πρώτα η 31χρονη και μετά από λίγο και ο 49χρονος - φορώντας χειροπέδες

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη ζήτησαν ο 49χρονος Κρητικός που κατηγορείται για επίθεση και εκβίαση σε βάρος γνωστού επιχειρηματία του δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και η 31χρονη δικηγόρος του γιου του θύματος, η οποία κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση. 

Νωρίτερα, γύρω στις 11 το πρωί, πέρασαν και οι δυο τους το κατώφλι των εισαγγελικών Αρχών - πρώτα η 31χρονη και μετά από λίγο και ο 49χρονος - φορώντας χειροπέδες.

Στον 49χρονο αποδόθηκε κατηγορία για απόπειρα εκβίασης κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ επιπλέον κατηγορείται για πλημμεληματικές πράξεις, όπως σωματικές βλάβες, οπλοφορία και άλλες, ενώ στη νεαρή δικηγόρο αποδόθηκε η κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε εκβίαση που είναι και αυτή κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως επίσης και αυτή της απιστίας (πλημμεληματικού χαρακτήρα). 

Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο τους κ. Διονύση Βέρρα, πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, δηλαδή «ο λόγος του ενός έναντι του λόγου του άλλου», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αυτές οι υποθέσεις έχουν συγκεκριμένη πορεία, εννοώντας προφανώς ότι με το πέρασμα του χρόνου "ξεφουσκώνουν" - «εκφυλίζονται», όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Βέρρας.

 Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βγήκε τις τελευταίες ώρες στο φως. Ο 49χρονος μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

Η νεαρή δικηγόρος, η οποία συνελήφθη χθες το πρωί, φέρεται να συνδέεται με τον 49χρονο, που χτύπησε με λοστό και έστειλε στο νοσοκομείο τον 69χρονο επιχειρηματία, με τον 40χρονο γιο του επιχειρηματία να της προσδίδει ενεργό ρόλο στο καθεστώς στυγνού εκβιασμού, στο οποίο φαίνεται να ζούσε η οικογένεια τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Έλλης Κοκάλη. 

Ο 69χρονος επιχειρηματίας, λίγο μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, άρχισε να καταθέτει στην ασφάλεια μαζί με τον 40χρονο γιο του, εξηγώντας ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, τα τελευταία χρόνια, αναγκάστηκαν να δανειστούν με τοκογλυφικούς όρους πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ, για τις οποίες είχαν πληρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες και αυτό χωρίς να έχουνε εξοφλήσει τους τοκογλύφους, γι’ αυτό και δεχόταν συνεχώς απειλές.

Τους τελευταίους μήνες ο 40χρονος γιος του επιχειρηματία φέρεται να δηλώνει στην κατάθεσή του ότι γνωρίστηκε με την δικηγόρο, η οποία του πρότεινε να προσλάβει τον 49χρονο πρωταγωνιστή του επεισοδίου, ως φύλακα του εργοστασίου και προστάτη της οικογένειας με αντίτιμο 20.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που από ένα σημείο και μετά τους ήταν αδύνατο να πληρώνουν, με συνέπεια να ξεκινήσουν νέες απειλές και επεισόδια που παρέμεναν κρυφά, με αποκορύφωμα που ο 49χρονο σεσημασμένος για πολύκροτη υπόθεση απείλησε την ζωή των παιδιών του 40χρονο, δηλώνοντας ότι γνώριζε ακόμη και την ώρα που σχολάνε από τα εξωσχολικά τους μαθήματα.

Ο 49χρονος που έχει απασχολήσει την αστυνομία για υπόθεση κακοποίησης ενός νεαρού ατόμου, απαίτησε να εισπράξει 20.000 ευρώ σε μετρητά και ο επιχειρηματίας επιπλέον να του κατασκευάσει σπίτι αξίας 100 χιλιάδων ευρώ στη Μεσαρά, όπου δραστηριοποιείται, ως αντάλλαγμα για τα χρωστούμενα.

Άλλη παράμετρος της υπόθεσης που εξετάζεται είναι ότι το γεγονός ότι η νεαρή δικηγόρος σε μία από τις μεταμεσονύχτιες επεισοδιακές συναντήσεις της με τον 40χρονο επιχειρηματία, του πρότεινε να παραδώσει ακόμη Rolex που φορούσε στον 49χρονο μπράβο ως προκαταβολή για όσα του χρωστούσε.

Ακόμη άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ένα ακίνητο που είχε αγοράσει ο 40χρονος και αδυνατούσε να το ξεπληρώσει, πέρασε στο όνομα της νεαρής δικηγόρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News