ΝΕΡΟ

Οργή και αγανάκτηση: Χωρίς νερό 15 ημέρες στο Πετροκέφαλο - Παρόμοια η κατάσταση σε χωριό της Μεσαράς

Ηράκλειο
Οργή και αγανάκτηση: Χωρίς νερό 15 ημέρες στο Πετροκέφαλο - Παρόμοια η κατάσταση σε χωριό της Μεσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νερό... νεράκι λένε κάτοικοι σε περιοχές του Ηρακλείου - «Βροχή» οι καταγγελίες πολιτών για έλλειψη νερού στα σπίτια τους σε χωριά του νομού

Το τεράστιο πρόβλημα που υφίστανται ως κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα του δημοτικού διαμερίσματος Πετροκεφάλου, με την ύδρευση, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Ειδικότερα, αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Πετροκέφαλο, καθώς στις κατοικίες οι οποίες είναι κτισμένες περιμετρικά του δημοτικού διαμερίσματος, εδώ και 15 ημέρες έχουν στεγνώσει οι βρύσες τους και δεν τρέχουν ούτε σταγόνα.

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινηθεί για να βρουν λύση, καθώς νερό προμηθεύονται από τον Άγιο Μύρωνα και αυτό που γνωρίζουν -όπως τους ενημέρωσε υδρονομέας- είναι ότι η δεξαμενή είναι γεμάτη, ωστόσο δεν γνωρίζουν τον λόγο που εκείνοι δεν έχουν σταγόνα, ούτε για τις βασικές τους ανάγκες.

Την ίδια ώρα μία παρόμοια κατάσταση, σύμφωνα με καταγγελίες, βιώνουν και οι κάτοικοι του χωριού Ρουφά του Δήμου Φαιστού. Κάτοικοι επικοινώνησαν με το neakriti.gr και κατήγγειλαν ότι κόβεται το νερό και δεν έχουν ούτε να πιούν για μέρες. «Αυτό που ζούμε είναι αδιανόητο μέσα στο καλοκαίρι», όπως αναφέρουν.

Οι ίδιοι ζητούν μία υπεύθυνη απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από την άλλη δεν είναι εφικτό να αγοράζουν το νερό, καθώς όπως μας εξομολογείται κάτοικος του Πετροκεφάλου, το ένα βυτίο που έχει 7 κυβικά νερού κοστίζει 120 ευρώ για κατανάλωση τριών ημερών (για να καλύψουν τις ανάγκες 11μελούς οικογένειας». «Η κατάσταση είναι απελπιστική», συμπληρώνει με αγανάκτηση 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News