Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας Βόνης
Φωτ. αρχείου

Προετοιμάζονται στη Βόνη για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

Ηράκλειο
Προετοιμάζονται στη Βόνη για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιερά πανήγυρις αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας που προσελκύει χιλιάδες πιστούς, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα που άπτονται της ομαλής διεξαγωγής της μεγάλης αυτής γιορτής. 

Η ιερά πανήγυρις αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας που προσελκύει χιλιάδες πιστούς, τόσο από την Κρήτη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης την ημέρα της εορτής της (17 Ιουλίου), συγκεντρώνει το περισσότερο πλήθος πιστών από οποιοδήποτε άλλο μοναστήρι στην Κρήτη ενώ φιλοξενεί μεγάλο αριθμό υπαίθριων πάγκων μικροπωλητών.

σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη

Για το 2024, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή εμποροπανήγυρης, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Μαρίνας, κατά το χρονικό διάστημα από 14 Ιουλίου (ημέρα εγκατάστασης) έως 18 Ιουλίου (ημέρα αποχώρησης) και καλεί όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτήν και πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από τις 25-6-2024 έως και τις 05-7-2024.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (τηλ. επικοιν. 2891 340319).

Δίδεται και η δυνατότητα αποστολής τους με e-mail στη διεύθυνση: [email protected]. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη σχετική αίτηση από το παραπάνω Τμήμα ή να την αναζητήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (www.minoapediadas.gr).

Το τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου ορίζεται σύμφωνα με την αρ. 111/2013 (ΑΔΑ:ΒΕΝ0ΩΚ6-Κ5Β) Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως συμπληρώθηκε με την αρ.89/2014 (ΑΔΑ:ΒΙΞΒΩΚ6-64Ω) Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αίτηση θεωρείται έγκυρη όταν κατά την υποβολή της συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η έκδοση των σχετικών εγκρίσεων συμμετοχής και η παραλαβή τους από τους εκθέτες θα γίνει κατόπιν της κατάθεσης του τέλους κοινόχρηστου χώρου, στο ταμείο του Δήμου στο Αρκαλοχώρι ή στον λογαριασμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που τηρείται στην Παγκρήτια Τράπεζα, με IBAN: GR6408700120000000011200630 και με συμπληρωμένα τα στοιχεία:

α) Α.Φ.Μ. ενδιαφερομένου

β) Ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένου

γ) Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας Βόνης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News