Γεύσεις και κρασί στο φεστιβάλ πολιτισμού 0-5 screenshot.png

Στα γιορτινά του το Βενεράτο - Γεύσεις, αρώματα και ήχους παραδοσιακής μουσικής στο Φεστιβάλ Πολιτισμού (vid)

Ηράκλειο
Στα γιορτινά του το Βενεράτο - Γεύσεις, αρώματα και ήχους παραδοσιακής μουσικής στο Φεστιβάλ Πολιτισμού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλούσια γαστρονομική παράδοση του Βενεράτου και τα εξαιρετικά κρασιά αναδεικνύονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Βενεράτο 2024» κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις γεύσεις πολιτών και επισκεπτών

Το χωριό έχει βάλει τα γιορτινά του, με τις νοικοκυρές να βάζουν τα δυνατά τους, παρουσιάζοντας πιάτα της Κρητικής Κουζίνας ενώ οι εκδηλώσεις συνδυάζονται με γευσιγνωσία κρασιού και επισκέψεις στα Μινωικά πατητήρια.

Γεύσεις, αρώματα και ήχους παραδοσιακής μουσικής στο Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Βενεράτο, το οποίο αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
 
Πολίτες και επισκέπτες γνώρισαν την τοπική παραδοσιακή κουζίνα , τον οινικό πλούτο και τις παραδόσεις της περιοχής.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με τα μαγειρέματα στην κεντρική πλατεία,  όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά παραδοσιακά πιάτα, τα οποία ετοιμάστηκαν με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου.
 
Πέρα από τα μαγειρέματα, οι δράσεις περιελάμβαναν σήμερα οινολογικό περίπατο από τη Μονή Παλλιανής , επίσκεψη στην αρχαία Ελιά και στα μινωικά πατητήρια αλλά και γευσιγνωσία κρασιού στην Πλατεία της Άκρας, όπου συμμετείχαν 12 οινοποιία της περιοχής.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού ολοκληρώνεται αύριο με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα από χορευτικά συγκροτήματα συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News