Σκηνές έντασης για την απομάκρυνση των πάγκων 1-43 screenshot.png

Σκηνές έντασης για την απομάκρυνση των πάγκων στην οδό 1866 - Ο περιορισμός της χρήσης του πεζοδρομίου άναψε... φωτιές (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Σκηνές έντασης για την απομάκρυνση των πάγκων στην οδό 1866 - Ο περιορισμός της χρήσης του πεζοδρομίου άναψε... φωτιές (vid)
Απεγνωσμένοι καταστηματάρχες συναντήθηκαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση

Σκηνές έντασης επικράτησαν χθες στην κεντρική αγορά 1866 στο Ηράκλειο στη θέα δημοτικών αστυνομικών που έσπευσαν να απομακρύνουν τους πάγκους που είχαν τοποθετήσει καταστηματάρχες, κάτω από τα πεζοδρόμια.

Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση με φόντο την επιχείρηση …σκούπα και τον περιορισμό του χώρου που καταλαμβάνουν τα εμπορεύματα τους.

Απεγνωσμένοι καταστηματάρχες συναντήθηκαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση, με τους ίδιους κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα.  Ακόμη και τώρα, ζητούν από τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει το ζήτημα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σφοδρές αντιδράσεις από καταστηματάρχες στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου υπήρξαν χθες το μεσημέρι, στη θέα δημοτικών αστυνομικών που επιχείρησαν να απομακρύνουν τους πάγκους των εμπορευμάτων που έχουν στήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο περιορισμός της χρήσης του πεζοδρομίου άναψε φωτιές στις τάξεις των καταστηματαρχών που εκθέτουν τα προϊόντα τους, τα είδη λαϊκής τέχνης σε πάγκους και σε ειδικές κατασκευές, κάνοντας λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Όπως υποστηρίζουν καταστηματάρχες, δεν υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας στην αγορά 1866 , καλώντας τη δημοτική αρχή να στηρίξει την τοπική οικονομία και το παραδοσιακό χρώμα της αγοράς, τονίζοντας την ανάγκη να επανεξετάσει ζήτημα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Από τη πλευρά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης τονίζει ότι ως δημοτική αρχή αναγνωρίζουν την αξία της επιχειρηματικότητας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ωστόσο η εύρυθμη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων είναι απαραίτητη για την ευημερία όλων των πολιτών και επισκεπτών.

"Είναι κατανοητό ότι η συνήθεια να καταλαμβάνεται μέρος του πεζοδρόμου έχει αναπτυχθεί επί πολλά χρόνια και αποτελεί μέρος της καθημερινής πρακτικής των εμπόρων. Ωστόσο, αυτή η πρακτική δημιουργεί σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και τις εγκύους, και θέτει σε κίνδυνο την πολιτική προστασία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News