Ζαχαρίας Δοξαστάκης - Χερσόνησος

Χερσόνησος: "Καμπανάκι" από τον δήμαρχο Ζαχαρία Δοξαστάκη για τους επιτήδειους που "χτυπούν" ανυποψίαστα θύματα (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Χερσόνησος: "Καμπανάκι" από τον δήμαρχο Ζαχαρία Δοξαστάκη για τους επιτήδειους που "χτυπούν" ανυποψίαστα θύματα (vid)
Όπως λέει ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Δοξαστάκης στην ΚΡΗΤΗ TV, «κάποιοι επιτήδειοι προφασιζόμενοι ότι καλούν πολίτες εκ μέρους του διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ή κάποιου άλλου αρμόδιου, ζητούν τους κωδικούς του τραπεζικού τους λογαριασμού, προκειμένου δήθεν να τους εμβάσουν, να τους μεταβιβάσουν, οφειλόμενα»

Στα δίχτυα επιτήδειων έχουν πέσει τις τελευταίες μέρες πολίτες της Χερσονήσου, όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία άγνωστος τους συστήνεται ως τον διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Αυτό ήταν μόνο η αρχή της δυσάρεστης περιπέτειας για αρκετούς δημότες που έχασαν από στη μία στιγμή στην άλλη μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Όπως λέει ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Δοξαστάκης στην ΚΡΗΤΗ TV, «κάποιοι επιτήδειοι προφασιζόμενοι ότι καλούν πολίτες εκ μέρους του διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ή κάποιου άλλου αρμόδιου, ζητούν τους κωδικούς του τραπεζικού τους λογαριασμού, προκειμένου δήθεν να τους εμβάσουν, να τους μεταβιβάσουν, οφειλόμενα». 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί αρκετές απάτες και έχουν “εξαφανιστεί” κατ’ ελάχιστον 35 χιλιάδες ευρώ συνολικά, όπως λέει ο κ. Δοξαστάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διαπιστωθεί 4 με 5 περιστατικά ενώ έχουν αποτραπεί κάποια άλλα, καθώς την τελευταία στιγμή μέσω της τράπεζας ο Δήμος μπλόκαρε τους λογαριασμούς, ώστε να μην εξαφανιστούν κι άλλα χρήματα. 
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας 62χρονος εργολάβος, που είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τον Δήμο. Ο ίδιος παγιδεύτηκε στην πλεκτάνη που στήθηκε εις βάρος του και έχασε το ποσό των 23 χιλιάδων ευρώ, που “πέταξε” από τον λογαριασμό του μέσω τριών συναλλαγών. 

Σύμφωνα με τον κ. Δοξαστάκη «τα θύματα είναι κυρίως εργολάβοι οι οποίοι κατά καιρούς πληρώνουν χρήματα με εντάλματα λόγω των έργων που κάνουν στον Δήμο. Παρεμβαίνουν λοιπόν οι επιτήδειοι, αφαιρούν τα χρήματα και πέφτουν θύματα αυτοί οι άνθρωποι».   

Όπως φαίνεται ο δράστης ή οι δράστες ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική και αφού πείσει τον συγκεκριμένο δημότη, το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του. Γι’ αυτό η δημοτική Αρχή κρούει το καμπανάκι κινδύνου ώστε όλοι να είναι σε επαγρύπνηση και να μην υπάρξει επόμενο θύμα. 

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, που έχει ενημερωθεί για τα απανωτά περιστατικά απάτης με επίκεντρο τον Δήμο Χερσονήσου πραγματοποιεί έρευνα έως ότου φτάσει στα ίχνη των δραστών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News