Αυγενάκης

Λευτέρης Αυγενάκης: «Αποδέχτηκα την τιμητική θέση του συμπροέδρου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ»

Ηράκλειο
Λευτέρης Αυγενάκης: «Αποδέχτηκα την τιμητική θέση του συμπροέδρου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«H πρόταση αυτή αποτελεί προσωπική τιμή και δέσμευση για τη συνέχεια των αγώνων προς όφελος των Ευρωπαίων αγροτών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Συμπρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναλαμβάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την πρόσκληση του Προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και του Γενικού Γραμματέα, Θανάση Μπακόλα, να αναλάβω συμπρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του ΕΛΚ», αναφέρει σε δήλωσή του.

Όπως δηλώνει, «η πρόταση αυτή αποτελεί προσωπική τιμή και δέσμευση για τη συνέχεια των αγώνων προς όφελος των Ευρωπαίων αγροτών.

Η θέση αυτή επιβραβεύει τη διαρκή προσπάθειά μας για την αξιοποίηση των σημαντικών προοπτικών, αλλά και την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων του πρωτογενή τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως την αφοσίωση μας στον διάλογο και την συνεργασία όπως αντανακλάται από την αναβάθμιση της αγροτικής διπλωματίας.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά εντός της οικογένειας του ΕΛΚ με μόνο στόχο την προώθηση των συμφερόντων των Ευρωπαίων αγροτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική κρίση και αυτή τη νέα περίοδο. 

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και την έμπρακτη στήριξη του στους ευρωπαϊκούς αγώνες για τους Αγρότες της Χώρας μας». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News