Εκδήλωση Αστόρια

«Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: Εκδήλωση στο «Αστόρια» παρουσία τριών υπουργών (vid)

Ηράκλειο
«Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: Εκδήλωση στο «Αστόρια» παρουσία τριών υπουργών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεκλογική εκδήλωση με θέμα «Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Ηράκλειο

​Να δώσουν «το σωστό μήνυμα» οι πολίτες με την ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με θέμα “Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Μαζί με τον κ. Σκέρτσο, ομιλητές τους στην ίδια εκδήλωση ήταν ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Σκέρτσος, στο πνεύμα του τόπου τον οποίο επισκέφτηκε, άρχισε την ομιλία του με μια μαντινάδα: «Από την Κρήτη ξεκινά και λάμπει η Ελλάδα,/ πάει μπροστά με λεβεντιά μα και με φρονιμάδα».

Εκδήλωση Αστόρια

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η λαϊκή ετυμηγορία πριν ένα χρόνο ήταν η ευρωπαϊκή πορεία να κλείσει οριστικά τις πληγές της κρίσης. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε από την πραγματικότητα και την αλήθεια: φτωχύναμε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αλλά με την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επουλώσουμε τις πληγές, “τρέχει” η ανάπτυξη. Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο σε σχέση με το 2019 χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», υποστήριξε.

«Από αυτήν την ψήφο θα επιβεβαιωθεί το μήνυμα που λάβαμε πέρυσι. Μια ψήφος διαμαρτυρίας ή μεγάλης αποχής θα δώσουν το λάθος μήνυμα», είπε σε μια αποστροφή των λόγων του, ζητώντας την υπερψήφιση της κυβερνητικής παράταξης.

Ενώ όσον αφορά στα θέματα Παιδείας, αναφέρθηκε στα ιδιωτικά ΑΕΙ, λέγοντας «χάσαμε 20 χρόνια και από εκεί που ήμασταν μια χώρα που δεχόταν φοιτητές από την Κύπρο, σήμερα εξάγουμε φοιτητές στην Κύπρο. Αν απέτυχαν οι μεταρρυθμίσεις, απέτυχαν λόγω του βαθέως κράτους».

Μετά τον Άκη Σκέρτσο πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που μίλησε για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αναφέροντας και το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Η ψήφος των πολλών, η ικανότητα της ομάδος, η πνοή του ενός, λέει ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κοινή συνισταμένη όλων εδώ που προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις», είπε, ζητώντας παράλληλα από τους Κρητικούς να ψηφίσουν «τους καλύτερους από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για να μας εκπροσωπήσουν, γιατί τα διακυβεύματα είναι μεγάλα. Ιδού η Κρήτη, ιδού και το μήνυμα».

Στην εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα στον κινηματογράφο “Αστόρια”, στην πλατεία Ελευθερίας, δίνουν το “παρών” ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. παρών ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ενώ τον Φρέντι Μπελέρη εκπροσώπησε ο γιος του Πέτρος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

Αστόρια εκδήλωση
Εκδήλωση Αστόρια
Αστόρια εκδήλωση
Εκδήλωση Αστόρια
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News