Τούλης προτομή

Επιστρέφουν στο Μάραθος μετά από 50 χρόνια τα οστά του καταδρομέα Ηλία Τούλη - Είχαν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA

Ηράκλειο
Επιστρέφουν στο Μάραθος μετά από 50 χρόνια τα οστά του καταδρομέα Ηλία Τούλη - Είχαν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 50 χρόνια μετά τη συντριβή του αεροσκάφους ΝΙΚΗ 4 στο λόφο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, κατά τα τραγικά γεγονότα Ιουλίου του 1974, ο Ήρωας Καταδρομέας Ηλίας Τούλης επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε

Η οικογένεια του καταδρομέα Ηλία Τούλη, ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Μαράθου διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου τελετή επαναπατρισμού των οστών του καταδρομέα Ηλία Τούλη. 

Ο Ηλίας Τούλης συμμετείχε στο αεροσκάφος ΝΙΚΗ 4, που απογειώθηκε από τη Σούδα Χανίων με προορισμό το αεροδρόμιο της Λευκωσίας μαζί με άλλους 28 καταδρομείς. Το αεροσκάφος  συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό και χτυπήθηκε κατά λάθος από τα κυπριακά αντιαεροπορικά πυρά,  οδηγώντας στο θάνατο τους 29 καταδρομείς και τα 4 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους.

Σχεδόν 50 χρόνια μετά τη συντριβή του αεροσκάφους ΝΙΚΗ 4 στο λόφο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, κατά τα τραγικά γεγονότα Ιουλίου του 1974, ο Ήρωας Καταδρομέας Ηλίας Τούλης επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάραθος, μετά την ταυτοποίηση των οστών του με τη μέθοδο του DNA.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων.

Τούλης προτομή
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News