Πιερρακάκης - Αυγενάκης

Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ηράκλειο
Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη στο Ηράκλειο - Συναντήθηκε με τοπικούς φορείς

 Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκται στην Κρήτη από το πρωί της Τρίτης (28/5)

Πραγματοποίησε επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και παρακολούθησε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από μαθητές δημοτικών σχολείων στο Ηράκλειο.

Η επίσκεψη στην Κρήτη ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

O υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τις ανάγκες των Ιδρυμάτων με εκπροσώπους των οργάνων διοίκησης και μέλη ΔΕΠ, όπως επίσης και με τους ίδιους τους φοιτητές.

Από την πλευρά του, ο κ.Πιερρακάκης επεσήμανε πως ο νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση, που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, επικεντρώνεται στα δημόσια πανεπιστήμια και την ενίσχυσή τους. Ειδικότερα για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία μαζί τους ενώ η μέριμνα για την αναβάθμισή τους είναι διαρκής.

Πιερρακάκης

Ο υπουργός τόνισε, τέλος, πως ο στόχος της ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης της χρηματοδότησης και της εισαγωγής νέων εργαλείων.

Πιερρακάκης

Στα Δύο Αοράκια

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας παρακολούθησε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς στη Γιορτή Πολιτισμού, στην οποία συμμετείχαν 35 Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Κλειστό Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια» στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου. Με χωρητικότητα 5.222 ατόμων, πρόκειται για τη μοναδική κλειστή εγκατάσταση στην Κρήτη, που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα διεθνούς κύρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News