Skertos_Kasteli

Ο Άκης Σκέρτσος στο αεροδρόμιο Καστελίου: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του - Τι ανακοίνωσε (pics)

Ηράκλειο
Ο Άκης Σκέρτσος στο αεροδρόμιο Καστελίου: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του - Τι ανακοίνωσε (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι το απόγευμα της Τρίτης (28/5) ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος - Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2027, ενώ θα έχει προηγηθεί μία δοκιμαστική περίοδος

«Ανάπτυξη χωρίς κρίσιμες υποδομές δεν γίνεται» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, ο οποίος συνεχίζοντας την επίσκεψη του στο Ηράκλειο, βρέθηκε στο εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι. Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι σε δύο χρόνια "η Κρήτη θα έχει το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο» το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι ένα "έξυπνο" και "πράσινο" αεροδρόμιο, που θα έχει τη δική του παραγωγή ενέργειας και τη δίκη του ενεργειακή τροφοδότηση.

Skertos_Kasteli

"Θα είναι ένα αεροδρόμιο που θα μπορεί να υποδεχθεί το διπλάσιο όγκο πτήσεων και επισκεπτών σε σχέση με το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου" διευκρίνισε ο 'Ακης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι, γιατί από αυτή την κυβέρνηση ξεκίνησαν αυτά τα έργα και στη δική μας θητεία θεωρούμε και πιστεύουμε βάσιμα, ότι θα παραδοθούν και θα αποδοθούν σε χρήση. Για να έχουμε μια Κρήτη, η οποία θα αναπτύσσεται πάνω σε υγιείς βάσεις και με σωστές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και υποδομές».

Σε ότι αφορά συνολικά τα έργα υποδομής, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, η χώρα έμεινε πίσω και πως στόχος είναι «οι περιφέρειες που ήταν πιο πίσω σε υποδομές, να αναπτυχθούν ταχύτερα, για να συγκλίνουν και με την Αττική και με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό είναι και το στοίχημα των Ευρωεκλογών».

Από την πλευρά του παραχωρησιούχου ο κ.Μάνος Μουστάκας δήλωσε πως «παρά τις δυσκολίες προχωράμε γοργά στην υλοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο προβλέπεται να είναι το πρώτο σε αφίξεις τουριστών» ενώ εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ήδη έχει ήδη υλοποιηθεί τμήμα του συνολικού έργου που φτάνει το 35% και στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των εργασιών, κοντύτερα στο χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει το νέο Διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι να λειτουργήσει το 2027.

Skertos_Kasteli

Ο κ. Σκέρτσος επισκέφθηκε νωρίτερα τη νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, μία επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία μονάδα που "τροφοδοτεί την ανάπτυξη στην Κρήτη, στον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο", ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτή η νέα μονάδα, σταδιακά θα έχει όλο και λιγότερο ανθρακικό αποτύπωμα, θα είναι λιγότερο ρυπογόνα, άρα με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την απασχόληση στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, αλλά στηρίζουμε και την πράσινη μετάβαση του νησιού της Κρήτης στη νέα εποχή».

Ο κ. Σκέρτσος θα συνεχίσει με επαφές στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ αύριο Τετάρτη 29-5-2024 μετά τον 'Αγιο Νικόλαο θα βρεθεί και πάλι στο Ηράκλειο, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις, με επαγγελματικούς φορείς και φορείς του τουρισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας αύριο το απόγευμα θα είναι μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ομιλητές σε εκδήλωση με θέμα: «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στον κινηματογράφο «Αστόρια».

Επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ

«Η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα εργοτάξιο αυτή τη στιγμή, απ' άκρη σ'άκρη και αυτό συμβαίνει και στην Κρήτη», ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, που πραγματοποιεί επαφές στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σκέρτσος φτάνοντας στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ, βλέποντας από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται για την ανέγερση του 5ου ορόφου που θα φιλοξενεί ογκολογικά περιστατικά. Πρόκειται για δύο χιλιάδες επιπλέον τετραγωνικά μέτρα και 44 πρόσθετες κλίνες που θα παραδοθούν το 2025, έργο που υλοποιείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ

«Η δημόσια υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα από εμάς» τόνισε ο 'Ακης Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΥ αποτελεί από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και πρέπει να το προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού».

«Επενδύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δις ευρώ για αναβαθμίσεις υποδομών σε όλη τη χώρα. Ογδόντα νοσοκομεία, 156 Κέντρα Υγείας, προκειμένου να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε έναν εξοπλισμό που μέσα στην πάροδο των χρόνων είχε παλιώσει και δεν εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες».

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας, εκτός από τις υποδομές, αναφέρθηκε και στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

«Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνουμε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας και κυρίως» είπε ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα, που είναι ακόμη πίσω σε ευρωπαϊκές υπηρεσίες ποιότητας, πρέπει να γίνει ένα "άλμα" στις επόμενες εκλογές.

«Στις Ευρωεκλογές να ψηφίσουμε τη μοναδική πολιτική δύναμη που δίνει αυτήν την δυνατότητα, να γίνουμε δηλαδή, μία χώρα Ευρωπαϊκή και να θεραπεύσουμε τις πληγές της πολυετούς κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκέρτσος.

Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ

Σε ερώτηση για το αν έχει προβλεφθεί να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και να μην κηρύσσονται άγονες οι προκηρύξεις ο 'Ακης Σκέρτσος σημείωσε ότι ήδη έχουν δοθεί οικονομικά κίνητρα και έχουν υπάρξει αυξήσεις τους μισθούς του υγειονομικού προσωπικού.

Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ

«Αυτό αφορά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές» είπε ο υπουργός Επικρατείας, που αναφέρθηκε ειδικότερα στα κίνητρα για τις μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού, ειδικά προς τις τουριστικές περιοχές, για τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Υπάρχει ένας σημαντικός ανταγωνισμός με τον ιδιωτικό τομέα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαρροή προσωπικού προς τον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα για να κρατήσουμε το καλό έμψυχο δυναμικό στο ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Δείτε φωτογραφίες: 

Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Skertos_Kasteli
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
Κλιμάκιο στο ΠΑΓΝΗ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News