Ηράκλειο_1866

Σκάβουν την αγορά 1866: Ξηλώνουν τα μάρμαρα και κάνουν μηνύσεις για τα μπάζα που έριξαν στην αποχέτευση (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Σκάβουν την αγορά 1866: Ξηλώνουν τα μάρμαρα και κάνουν μηνύσεις για τα μπάζα που έριξαν στην αποχέτευση (vid)
Πλημμύρισαν με λύματα τα υπόγεια των καταστημάτων - Μήνυση κατά αγνώστων θα υποβάλει η ΔΕΥΑΗ

Με μπάζα και καθαρό τσιμέντο... έφραξε ο αποχετευτικός αγωγός της κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου, της οδού 1866, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει η ΔΕΥΑΗ να σπάσει το πλακόστρωτο με τα μάρμαρα, προκειμένου να εντοπιστεί το σημείο με τα μπάζα και να γίνει απόφραξη του αγωγού!

Τώρα η ΔΕΥΑΗ θα σπάσει τα μάρμαρα, ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργος Βουρεξάκης, θα υποβληθεί και μήνυση κατ’ αγνώστων, καθώς, όπως τόνισε, αυτός που το έκανε ήταν ασυνείδητος, προσθέτοντας: «Θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος γιατί έριξαν το καθαρό τσιμέντο. Τα λύματα αναγκαστικά θα πρέπει να αντληθούν. Η ΔΕΥΑΗ θα προβεί σε μήνυση γιατί υπάρχει τρομερή ασυνειδησία».

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό όταν οι καταστηματάρχες στην αρχή της 1866 αντιλήφθηκαν πως τα υπόγειά τους είχαν γεμίσει λύματα. Ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΗ και αμέσως έγινε αντιληπτό ότι είχε φράξει ο αγωγός. Η ΔΕΥΑΗ επιχείρησε με μικρό αποφρακτικό και την Πέμπτη και την Παρασκευή... αλλά ήταν αδύνατο να γίνει δουλειά! Ύστερα από πολλές προσπάθειες των υπαλλήλων της Επιχείρησης έγινε αντιληπτό ότι κάποιος είχε ρίξει μπάζα και τσιμέντο μέσα στον αγωγό, πιθανόν από κάποιο κτίσμα στο οποίο γινόταν ανακαίνιση...

Στο σημείο σήμερα ο δήμαρχος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΗ, το πιθανότερο είναι, αντί να απομακρύνουν τα φερτά υλικά σύμφωνα με τη νομοθεσία, να τα πέταξαν στον αγωγό λυμάτων, με αποτέλεσμα να έχουν φράξει 2 μέτρα από τον αγωγό. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αναμένεται να βρεθεί επιτόπου σήμερα το πρωί, για να ενημερωθεί για τη ζημιά και τις ενέργειες που έπονται, όπως το σπάσιμο του πλακόστρωτου για την αποκατάσταση του φραγμένου αγωγού που προκάλεσε υπερχείλιση λυμάτων. Μάλιστα, οι ακαθαρσίες πλημμύρισαν τα υπόγεια των επιχειρήσεων και οι ιδιοκτήτες προσπαθούσαν να αντλήσουν τα λύματα με σωλήνες και κουβάδες. Η μυρωδιά σε όλη τη 1866 είναι αισθητή και, όπως είπαν οι περισσότεροι καταστηματάρχες, το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται πριν από περίπου 10-15 μέρες.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News