Κινητοποιηση ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους αύριο με αφορμή την παρουσία κυβερνητικού κλιμάκιου

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους αύριο με αφορμή την παρουσία κυβερνητικού κλιμάκιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Στάση εργασίας  από τις 13 έως τις 15 και συγκέντρωση στο σαλόνι του ΠΑΓΝΗ οργανώνει το Σωματείο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αύριο Τρίτη (28/5), με αφορμή την παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση «υποδοχής» του κυβερνητικού κλιμακίου

Υποδεχόμαστε» το κυβερνητικό κλιμάκιο της κυβέρνησης ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 στο ΠΑΓΝΗ από 13:00 έως 15:00.

Την ώρα που το κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί και θα παρουσιάσει σαν επίτευγμα της Κυβέρνησης, την προσθήκη του 5 ορόφου στο νοσοκομείο στο ζήτημα της στελέχωσής τους με γιατρούς και νοσηλευτές, την εξασφάλιση επαρκούς και σύγχρονου εξοπλισμού, πρακτικά θα “καταπιούν τη γλώσσα τους”. Λες και ότι τα όποια φρεσκοβαμμένα ντουβάρια των δημόσιων μονάδων υγείας θα εξετάζουν τους ασθενείς, θα κάνουν διαγνώσεις και θα διεκπεραιώνουν γρήγορα και με ασφάλεια την κάθε περίπτωση ανάλογα.

«Αμφιβάλλουμε» αν επισκεφθεί το PET SCAN, που η αναμονή για την εξέταση είναι πλέον 2 μήνες εξαιτίας της άρνησης πρόσληψης προσωπικού λόγω κόστους.

«Αμφιβάλλουμε» αν ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί τις υποστελεχωμένες ΜΕΘ, ΜΤΝ και ΤΕΙ, τις κλινικές όπου 2 ή 3 νοσηλευτές έχουν την ευθύνη για 30 και περισσότερους ασθενείς (51ασθενείς στην Καρδιολογική).

«Αμφιβάλλουμε» αν θα επισκεφθεί τα ΤΕΠ και τα Χειρουργεία - Αναισθησιολογικό, όπου το προσωπικό «τρέχει και δεν φτάνει» ενώ απορρίπτεται ακόμη και το αίτημα του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικών τραυματιοφορέων.

«Αμφιβάλλουμε» αν θα επισκεφθεί τα τμήματα την Παθολογική κλινική που μετά από κάθε εφημερία, οι γιατροί έχουν την ευθύνη για ασθενείς διασκορπισμένους σε διαφορετικές κλινικές του νοσοκομείου.

«Αμφιβάλλουμε» αν θα επισκεφθεί τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας αλλά και τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπου δεν αντικαθίστανται ούτε οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται και μέρος μόνο των ελλείψεων καλύπτεται προσωρινά με συμβασιούχους συναδέλφους.

Πρόκειται για πρόκληση η παρουσία προπαγανδίζοντας τη δήθεν «αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας», την ίδια στιγμή που:

Ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώνεται συνεχώς (από 93.580 τον Ιανουάριο 2013 σε 70.275 τον Φεβρουάριο 2024).

Η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας μειώνεται συνεχώς ενώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων για υγειονομική περίθαλψη.

Προωθείται η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα και κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι.

Αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ενώ αποκλείουν πολλούς συναδέλφους  από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Η ακρίβεια και η φοροληστεία τσακίζουν το εισόδημά μας. Οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), συμβαδίζουν με την αγανάκτηση που  νιώθουμε με τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις ακόμη και σε βασικά είδη.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο μας:

Παραμένουν κενές 78 θέσεις ειδικευμένων γιατρών, 60 θέσεις γιατρών ΕΣΥ 350 θέσεις νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού, 85 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 55 θέσεις στην τεχνική υπηρεσία και 145 θέσεις στη διοικητική υπηρεσία ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε η διαδικασία για την πρόσληψη των νοσηλευτών της προκήρυξης 7Κ που έγινε τον Οκτώβριο 2022.

Η παιδοψυχιατρική κλινική έχει μείνει με 1 μόνο γιατρό που έχει κάνει μόνο αυτό το μήνα πάνω από 20 εφημερίες

Λόγω των ελλείψεων προσωπικού, λειτουργούν μόνο 7 από τις 10χειρουργικές αίθουσες και 4 κρεββάτια ΜΕΘ 4.100 ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για επέμβαση.

Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, οι μεγάλες  ελλείψεις καλύπτονται προσωρινά με συμβασιούχους συναδέλφους.

Περισσότεροι από 400 συμβασιούχοι είναι σε εργασιακή ομηρία διαρκείας, αν και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Στην κυβερνητική προπαγάνδα απαντάμε με την αλήθεια για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και τις διεκδικήσεις μας για:

Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού του νοσοκομείου ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Ένταξη στα ΒΑΕ και λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγειας για όλους χωρίς άμεσες κ έμμεσες πληρωμές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, φορείς συλλόγους, να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασίας με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News