λυματα

Μπάζα η αιτία που έφραξε ο αγωγός στην 1866 και «πλημμύρισε» η αγορά λύματα (vid)

Ηράκλειο
Μπάζα η αιτία που έφραξε ο αγωγός στην 1866 και «πλημμύρισε» η αγορά λύματα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κακό, ξεκίνησε πριν από περίπου 10 ημέρες - Σήμερα, η ΔΕΥΑΗ θα προσπαθήσει να απομακρύνει τα μπάζα χρησιμοποιώντας μικρό μηχάνημα για να ξεφράξει τον αγωγό

Την περασμένη Παρασκευή, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) εντόπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στον αγωγό λυμάτων στην οδό 1866. Ο αγωγός βρέθηκε φραγμένος από μπάζα, τα οποία είχαν πεταχτεί ανεύθυνα μέσα σε αυτόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΗ, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάποιοι που πραγματοποιούσαν ανακαίνιση στην περιοχή, αντί να απομακρύνουν τα φερτά υλικά σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα πέταξαν στον αγωγό λυμάτων, προκαλώντας το φράξιμο.

Σήμερα, η ΔΕΥΑΗ θα προσπαθήσει να απομακρύνει τα μπάζα χρησιμοποιώντας μικρό μηχάνημα για να ξεφράξει τον αγωγό. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή δεν αποδώσει και τα μπάζα δεν απομακρυνθούν, θα χρειαστεί να γίνει σκάψιμο για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς.

Τα λύματα... πλημμυρίζουν υπόγεια κεντρικών καταστημάτων

Οι ακαθαρσίες πλημμύρισαν το υπόγειο επιχείρησης, με τον ιδιοκτήτη να δείχνει την αυτοσχέδια πατέντα με... σωλήνα και κουβάδες, για να καθαρίσει το κατάστημά του. 

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αφού οι καταστηματάρχες του δρόμου καταγγέλλουν ότι λύματα δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα εδώ και μέρες, με δημότες και επισκέπτες να δεινοπαθούν. 

Το κακό, σύμφωνα με δημότες που μίλησαν στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ξεκίνησε πριν από περίπου 10 ημέρες με το φράξιμο του αγωγού της ΔΕΥΑΗ, με το πρόβλημα να γίνεται ανυπόφορο τόσο για τους ίδιους, όσο και για αρκετούς τουρίστες και επισκέπτες. 

Για τριτοκοσμικό σκηνικό κάνουν λόγο πολίτες, που ζητούν το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα. Όπως επισημαίνουν, η ΔΕΥΑΗ έχει κληθεί πολλές φορές, ωστόσο δεν κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη. 

Σύμφωνα με καταστηματάρχες, η ΔΕΥΑΗ «θα δει ξανά το πρόβλημα την ερχόμενη βδομάδα». Μέχρι τότε, Ηρακλειώτες και επισκέπτες που περνούν από το σημείο καλούνται να... κάνουν υπομονή.

Δείτε το βίντεο της ΚΡΗΤΗ ΤV:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News