αστυνομία

Άντρο κακοποιών στο Γιόφυρο – Θέμα χρόνου να γίνει ένα σοβαρό ατύχημα, κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Ηράκλειο
Άντρο κακοποιών στο Γιόφυρο – Θέμα χρόνου να γίνει ένα σοβαρό ατύχημα, κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλος προβληματισμός για τα διαδοχικά περιστατικά στο Γιόφυρο - Κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, ανύπαρκτες οι Αρχές

Αναβρασμός επικρατεί στην περιοχή του Γιοφύρου, τον τελευταίο μήνα, καθώς τα επεισόδια είναι πολλά, ενώ είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αλλοδαποί δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με αρκετές φασαρίες να σημειώνονται, με τους κατοίκους να έχουν φτάσει στο… αμήν!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν στο neakriti.gr, παρά τις πολλές προσπάθειες επικοινωνίας με τις Αρχές, έχουν λάβει διαρκώς αρνητικές απαντήσεις, είτε να μην το σηκώνουν στα τηλέφωνα, είτε να αντιμετωπίζουν, όταν τις ελάχιστες φορές απαντούν, την αδιαφορία των Αρχών.

Για να γίνει κάτι στην περιοχή, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πρέπει ο καταγγέλλων να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία, όπου με την σειρά της θα εξετάσει το θέμα και τότε θα προβεί στις ενέργειες της. Όμως όπως γνωρίζουμε, στην Ελλάδα η γραφειοκρατία είναι ένα μείζον πρόβλημα και μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να πραγματοποιηθεί μια δράση, με τους κάτοικους να ζητούν άμεσα λύση, καθώς είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Από τα μέσα Απριλίου, 2 με 3 οικογένειες Ρομά, έχουν εγκατασταθεί κάτω από την αερογέφυρα στο Γιόφυρο, έχοντας περίπου 20 παιδιά συνολικά, τα οποία πετάνε πέτρες στα αυτοκίνητα, ενώ πολλές φορές, μπαίνουν στην μέση του δρόμου, παρενοχλώντας τους οδηγούς και καθώς είναι παιδιά, αδιαφορούν για το αν τους πατήσει κάποιο αυτοκίνητο ή και αν προκαλέσουν κάποιο τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει και ένα περιστατικό, όταν ένα παιδάκι προσπάθησε να αφαιρέσει υαλοκαθαριστήρες από αυτοκίνητο ενός οδηγού που περίμενε στο φανάρι, εκείνος αντέδρασε και παραλίγο να γίνει επεισόδιο, καθώς 10 άτομα ήταν έτοιμοι να του επιτεθούν! 

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ έχουν παρατηρηθεί και άλλα περιστατικά, αυτήν την φορά για περίπου 20-25 αλλοδαπούς, οι οποίοι μένουν σε κτίριο, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την νύχτα μαζεύονται και δημιουργούν φασαρίες, προκαλώντας τόσο περαστικούς, όσο και οδηγούς, ενώ έχουν διαπράξει και κλοπές, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ανύπαρκτη και παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επέμβαση.

Και το ερώτημα είναι: Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να ενεργοποιηθούν οι Αρχές;

Οι κάτοικοι, βλέποντας την αδιαφορία των Αρχών, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, προσπαθώντας να βρουν μια λύση για το μεγάλο πρόβλημα και τις τελευταίες νύχτες κάνουν περιπολίες και μάλιστα χθες δημιούργησε φασαρία ανάμεσα τους, αναζητώντας τους δράστες κλοπών που σημειώθηκαν σε σπίτια της περιοχής με την Αστυνομία μόνο σε αυτήν την περίπτωση να παρεμβαίνει, πριν γίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό..

Η αγανάκτηση σε όλο της το μεγαλείο στο Γιόφυρο, ενώ αν δεν αλλάξει κάτι, σύντομα θα έχουμε δυσάρεστες ειδήσεις από την περιοχή... 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News