Κορίτσι, βία, βιασμός

Νέο «εντέλλεσθε» στην Παιδοψυχιατρική για 15χρονο κορίτσι

Ηράκλειο
Νέο «εντέλλεσθε» στην Παιδοψυχιατρική για 15χρονο κορίτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από το Ρέθυμνο, μία 15χρονη μαθήτρια - Οργή και αγανάκτηση μετά το νέο «εντέλλεσθε» από τους εργαζόμενους: «Τώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας»

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία, καθώς και το πανελλήνιο, από την τραγωδία που έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη (23/5) και πιο συγκεκριμένα με την πτώση της 17χρονης μαθήτριας από την γέφυρα του Βόρειου Οδικού Άξονα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμα κορίτσι ηλικίας 15 ετών μεταφέρθηκε από το Ρέθυμνο στο ΠΑΓΝΗ, καθώς επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανήλικο κορίτσι νοσηλεύεται στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ και πάλι με «εντέλλεσθε» του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος «επιστράτευσε» στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, τον παιδοψυχίατρο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπερβεί το όριο ασφαλείας των εφημεριών του.

«Απαράδεκτο για άλλη μία φορά»

Την ίδια ώρα εγκληματική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου, στη μία και μοναδική στην νότια Ελλάδα Παιδοψυχιατρική κλινική, να έχει έναν γιατρό ο οποίος έχει ξεπεράσει και το όριο ασφαλείας των εφημεριών.

«Πριν «στεγνώσει το μελάνι» των συνεχόμενων εφημεριών του μοναδικού Παιδοψυχίατρου και η αναζήτηση νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα ήρθε και το σημερινό γεγονός να επιβεβαιώσει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης.   

Ειδικότερα ο κ. Βρύσαλης αναφέρει σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr: «Είναι εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, που έχει επιλέξει συνειδητά να έχει μία κλινική μοναδική στην νότια Ελλάδα με έναν γιατρό που έχει ξεπεράσει και το όριο ασφαλείας των εφημεριών που προβλέπει ο νόμος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συμπληρώνει: «Τώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας και να διατάξει έρευνα, γιατί έχει οδηγηθεί αυτή η κλινική στο «λουκέτο» όταν την ίδια ώρα εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά το σημερινό που έλαβε χώρα με την μαθήτρια. Το Σωματείο Εργαζομένων αρχές της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα».

«Απαράδεκτο να συμβαίνουν όλα αυτά στον 21ο αιώνα. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση - πολιτεία, όχι μόνο να κλείνει τα μάτια, αλλά ουσιαστικά να μεταθέτει τη λειτουργία της κλινικής στο φιλότιμο ενός γιατρού, καθώς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους», καταλήγει ο κ. Βρύσαλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News