2494658

ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Χρωστούσε, έκανε την ρύθμιση, πληρώνει κανονικά, αλλά παραμένει ανασφάλιστος - Η «οδύσσεια» του Λευτέρη Λαδουκάκη

Ηράκλειο
ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Χρωστούσε, έκανε την ρύθμιση, πληρώνει κανονικά, αλλά παραμένει ανασφάλιστος - Η «οδύσσεια» του Λευτέρη Λαδουκάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάχαλο καταγγέλλει ο Λευτέρης Λαδουκάκης: Ενώ έχει αποδείξεις ότι πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές, ο ΕΦΚΑ του λέει πως χρωστά 12 μήνες και του ζητά 1.900 ευρώ για να ενεργοποιηθεί και πάλι η ασφάλειά του!

Προέκυψε ένα θέμα υγείας. Πήγαν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις και κάπως έτσι ανακάλυψαν πως είναι ανασφάλιστοι. Ο λόγος για ένα ζευγάρι Ηρακλειωτών που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν διαπίστωσαν τι τους έχει συμβεί. Ωστόσο, πέραν του ότι το σύστημα τούς έβγαζε ανασφάλιστους, βγήκαν επιπλέον να χρωστούν εν αγνοία τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο 1.900 ευρώ, έχοντας κατά συνέπεια και ξαφνικά μπει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία. 

Το γεγονός κατήγγειλε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Λευτέρης Λαδουκάκης, ο οποίος είναι 39 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας. Η γυναίκα του, ως είθισται, ήταν ασφαλισμένη από αυτόν. Όπως τονίζει, ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τοn Δεκέμβριο όμως πήγε να γράψει φάρμακα στη γυναίκα του και τότε ήταν που ανακάλυψε ξαφνικά πως εκείνη ήταν ανασφάλιστη, μη μπορώντας να πιστέψει το τι είχε συμβεί. 

«Βάζουμε στο σύστημα τα στοιχεία της και βγαίνει ανασφάλιστη. Μένω άφωνος, διότι δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Εν συνεχεία περνάμε και τα δικά μου στοιχεία, οπότε και βλέπουμε πως κι εγώ εμφανιζόμουν στο σύστημα ανασφάλιστος. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ από τη μια στιγμή στην άλλη μου ζήτησαν ξαφνικά να πληρώσω 1.900 ευρώ, για να μπορέσω, λέει, να ασφαλιστώ ξανά, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: “Εδώ φαίνεται, κύριε, ότι χρωστάτε το 2019 πέντε μήνες και το 2021 άλλους εφτά μήνες. Δεν ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα που λέτε ότι πληρώνατε κανονικά και για να μπορέσετε να ασφαλιστείτε πρέπει να προβούμε σε ρύθμιση του χρέους σας». 

Ο ίδιος, όπως τονίζει, ψάχνοντας να βρει το δίκιο του, έδειξε τις αποδείξεις από τις πληρωμές των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων, τις οποίες έκανε κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο ότι πλήρωνε κανονικά την υποχρέωσή του αυτή, ωστόσο στο σύστημα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν. 

«Μου είπαν να κάνουμε μια ρύθμιση χρέους, έτσι ώστε να μπορέσω να ασφαλιστώ. Ήμουν δύο μήνες ανασφάλιστος και τώρα πάλι, όπως με ενημέρωσαν, στις 31 του μήνα λήγει η ασφάλειά μου, όπως μου είπαν, ενώ και η γυναίκα μου εμφανιζόταν ανασφάλιστη πριν δύο μήνες. 

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκα, δεν είμαι μόνο εγώ που βρίσκομαι σε αυτή τη δύσκολη θέση, αλλά αρκετοί συμπολίτες μας», σημειώνει αγανακτισμένος ο κ. Λαδουκάκης, ο οποίος θέλησε να κάνει γνωστό το πρόβλημά του, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «δυστυχώς, τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο στο σύστημα και το πληρώνει ο κοσμάκης». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News