ΤΕΕ

Εκλογές ΤΕΕ/ΤΑΚ: Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ με 40,88% στις εκλογές των μηχανικών σε Ηράκλειο και Λασίθι - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ηράκλειο
Εκλογές ΤΕΕ/ΤΑΚ: Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ με 40,88% στις εκλογές των μηχανικών σε Ηράκλειο και Λασίθι - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ανατολική Κρήτη το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο για τους 2.880 μηχανικούς της δύναμής του, με τη συμμετοχή να καταγράφεται σε ποσοστό 57%

Καθαρή νίκη σε ψήφους κατήγαγε η παράταξη ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) στις εκλογές των μηχανικών που διεξήχθησαν σε Ηράκλειο και Λασίθι χθες.
Σε σύνολο 1.566 ψηφισάντων έλαβε 637 ψήφους και ποσοστό 40,88%, με δεύτερη να ακολουθεί η παράταξη ΑΜΑΚ με ποσοστό 31,40% και 487 ψήφους. Τρίτη δύναμη στις εκλογές ήρθε η παράταξη ΟΠΕΝ με 25,10% και 393 ψήφους και τέταρτη η Πανεπιστημονική με 3,13% και 49 ψήφους. 
Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο είχαν στηθεί 5 κάλπες, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, και στο Λασίθι μία (τελευταία στήλη πριν το σύνολο ψήφων και το ποσοστό). 

πίνακας

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο 100%, ωστόσο η ΔΚΜ λαμβάνει 19 έδρες στο Ηράκλειο και 4 στο Λασίθι και ακολουθεί η ΑΜΑΚ με 15 και 2 σε Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα. 

Τρίτη σε έδρες είναι η παράταξη ΟΠΕΝ με 13 στο Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι, ενώ η ΠΝ πήρε μία έδρα στο Ηράκλειο και καμία στο Λασίθι. 

Πίνακας αποτελέσματα ΤΕΕ

Η εκλογική διαδικασία 

Χιλιάδες οι μηχανικοί που προσήλθαν χθες Κυριακή 19 Μαΐου στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών τους οργάνων σε όλη την Ελλάδα. 

Στους 2.200 ανέρχονταν συνολικά οι υποψήφιοι και στις 120.000 οι ψηφοφόροι.  

Στις κάλπες προσήλθαν και μηχανικοί-μέλη της κυβέρνησης, γενικοί γραμματείς υπουργείων, επικεφαλής και στελέχη δημόσιων φορέων, υψηλόβαθμα στελέχη τεχνικών, μελετητικών και άλλων εταιρειών του κλάδου, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι και παλιοί ψηφοφόροι. 

Στην Ανατολική Κρήτη το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο για τους 2.880 μηχανικούς της δύναμής του, με τη συμμετοχή να καταγράφεται σε ποσοστό 57%. 

Πέντε οι κάλπες που στήθηκαν στο Ηράκλειο και μία στον Άγιο Νικόλαο, οι οποίες έκλεισαν στις 7:30 μ.μ. 

Συνολικά ψήφισαν 1.630 μηχανικοί από τους 2.880. 

Τέσσερις κι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν: 
* ΟΠΕΝΤΕΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΕΕ-ΤΑΚ, με εκπρόσωπο παράταξης τον κ. Γεώργιο Ταβερναράκη. 

*”Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης” (ΑΜΑΚ), με εκπρόσωπο παράταξης την κ. Ειρήνη Βρέντζου. 

* “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” (ΔΚΜ), με εκπρόσωπο παράταξης την κ. Μαρία Λυδάκη. 

* “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών”, με εκπρόσωπο παράταξης τον κ. Βάγια Βάγια. 

Εκλογές ΤΕΕ

Στη Δυτική Κρήτη

Και στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου/Τμήματος Δυτικής Κρήτης η συμμετοχή στη χθεσινή εκλογική διαδικασία ήταν αυξημένη, καθώς προσήλθε πάνω από το 55% των μηχανικών για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Παράταση πήρε η διαδικασία, επίσης, για περίπου μισή ώρα.  
Οι παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις εκλογές ήταν: 

* “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών”, Χανιά. 

* “Ανεξάρτητο ΤΕΕ”, Χανιά. 

* “Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών” Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Χανιά - Ρέθυμνο). 

* “Μηχανικοί Μαχόμενοι”. 

* “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών”. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News