Έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κρήτη: Έργα 1,2 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκαν από τους Αυγενάκη και Τριαντόπουλο στο Μαλεβίζι (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Κρήτη: Έργα 1,2 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκαν από τους Αυγενάκη και Τριαντόπουλο στο Μαλεβίζι (vid)
Έργα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της ύδρευσης, της άρδευσης και της οδοποιίας στον Δήμο Μαλεβιζίου ανακοίνωσαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Δημοτική Πινακοθήκη με θέμα «Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση»

Όλο και περισσότεροι πολίτες βιώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να απαντήσουμε τον καλύτερο τρόπο, δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Τύλισο που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, με θέμα την  «Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Επενδύουμε στην πρόληψη και δουλεύουμε συντονισμένα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το υπουργείο στον τομέα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Στις φυσικές καταστροφές στην Αγία Πελαγία καθώς και στα έργα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν για την ενίσχυση των υποδομών,  αναφέρθηκε ο Μενέλαος Μποκέας ο οποίος παράλληλα ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου ώστε να υπάρξει διαθέσιμος ενεργειακός χώρος για τις Ενεργειακές κοινότητες, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση έργων συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου, που αφορούν : ( καρτα) την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Ροδιά, την αποκατάσταση, βελτίωση και ενίσχυση του βιολογικού καθαρισμού στον Κρουσώνα, τη δημιουργία νέας γεώτρησης στην Τύλισο, έργα οδοποιίας και την ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα του Βαρσαμά.

Όπως δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος απαιτούνται παρεμβάσεις ώστε να διορθωθούν λάθη σε ένα αστικό περιβάλλον που έχει δομηθεί άναρχα, με τον υφυπουργό να εκφράζει τη στήριξη του υπουργείου σε έργα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Ανάλογη εκδήλωση, διοργάνωσε ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων στο Δημοτικό Σχολείου Πύργου.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News