Γιατροί

Σε θέση μάχης οι εργαστηριακοί γιατροί που κρατούν κλειστά τα εργαστήρια - Τι ζητούν από την κυβέρνηση vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Σε θέση μάχης οι εργαστηριακοί γιατροί που κρατούν κλειστά τα εργαστήρια - Τι ζητούν από την κυβέρνηση vid)
Σε θέση μάχης οι εργαστηριακοί γιατροί που κρατούν κλειστά τα εργαστήρια - Καλούν την κυβέρνηση να βγάλει από την ομηρία εργαστήρια και ασφαλισμένους (vid)
  • Στους δρόμους οι εργαστηριακοί γιατροί και στο Ηράκλειο

Στο ίδιο κλίμα και με την ίδια αποφασιστικότητα, συνεχίζουν να κρατούν κλειστά λόγω αδυναμίας όπως λένε, τα εργαστήρια τους οι εργαστηριακοί γιατροί. Στο πλευρό τους όπως τόνισαν είναι όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι, ενώ σε τοπικό επίπεδο εκτός από τη στήριξη πληθώρας φορέων, ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και το περιφερειακό συμβούλιο

Δεν είναι δική μας ευθύνη το γεγονός ότι οι εξετάσεις των ασθενών ξεπερνούν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζουν εργαστηριακοί γιατροί που αντιδρώντας σε νέες δηλώσεις του υπουργού περί ευθυνών, σημειώνουν ότι οι ίδιοι εδώ και χρόνια  καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Ο εργαστηριακοί ιατροί που για δεύτερη εβδομάδα κρατούν λόγω αδυναμίας όπως είπαν κλειστά τα εργαστήριά τους επανέλαβαν ότι τίθεται ζήτημα επιβίωσης

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των εργαστηριακών γιατρών που συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα να κρατούν κλειστά -λόγω αδυναμίας όπως λένε – τα εργαστήρια τους. Ανάμεσά τους γιατροί που εργάστηκαν για δεκαετίες και δεν μπορούν ούτε καν στη σύνταξη να βγουν λόγω των χρεών. Όπως την κ. Δαριβιανάκη που μετά από 40 χρόνια δεν νιώθει μόνο θλίψη αλλά και οργή.

Έχοντας τη στήριξη των ιατρικών συλλόγων της χώρας, και  τοπικά πληθώρας φορέων όπως και του περιφερειακού συμβουλίου που εξέδωσε ψήφισμα, οι εργαστηριακοί γιατροί ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα που πέρα από την αύξηση του προϋπολογισμού για τις εξετάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν διαγνωστικά πρωτόκολλα και ορθή συνταγογράφηση για την έλλειψη των οποίων δεν ευθύνονται ούτε οι εργαστηριακοί, ούτε οι γιατροί που συνταγογραφούν, ούτε οι ασθενείς, αλλά το ότι δεν έχει τεθεί το απαραίτητο πλαίσιο που είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Οι εργαστηριακοί γιατροί που τόνισαν ότι έχουν κοινό αγώνα για την υγεία με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, έκαναν διαμαρτυρία στην πλατεία ελευθερίας και αμέσως μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας τους πολίτες για τη κατάσταση που επικρατεί.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News