9

Προχωράνε οι διαδικασίες ενσωμάτωσης των καταργούμενων νομικών προσώπων, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΗΚΕΗ στο Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Προχωράνε οι διαδικασίες ενσωμάτωσης των καταργούμενων νομικών προσώπων, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΗΚΕΗ στο Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τον Δήμο Ηρακλείου, κατατέθηκε ο φάκελος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο - Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ήταν ένα σύνθετο ζήτημα με αρκετά λεπτές πτυχές»

Πολύ νωρίτερα από την προθεσμία της 30ης Ιουνίου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία, πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που τον αφορούν ως προς την ένταξη του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ) στην οργανωτική του δομή, γεγονός που τον κατατάσσει ως έναν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο νέο πλαίσιο.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, ειδικά αν ληφθούν υπόψιν το μέγεθος, οι πολυπλοκότητες των λειτουργειών, αλλά και η σπουδαιότητα των δυο Νομικών Προσώπων στην καθημερινότητα των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τη ΔΗΚΕΗ απασχολούνταν περίπου 400 άτομα, καθώς και το ότι μέσω αυτών λειτουργούσαν όλα τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής (ΚΕΠΑ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ), τα ΚΑΠΗ, τα ΚΗΦΗ, το Δημοτικό Ωδείο, το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Βηθλεέμ κ.α., ενώ διοργανωνόταν πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.

Σε αυτή την επιτυχία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «Η εξαιρετικά εργώδης προσπάθεια, η οποία έγινε πολύ νωρίτερα από την προθεσμία την οποία έχει τάξει ο νομοθέτης, ολοκληρώθηκε με την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των Οργανισμών. Ήταν ένα σύνθετο ζήτημα, με αρκετά λεπτές πτυχές. Όπως για παράδειγμα η μετάπτωση αλλά και ο συγχρονισμός των μισθοδοσιών, για να αρθούν αδικίες που έγιναν ορατές κάτω από έναν ενιαίο οργανισμό στον οποίο έχουν ενταχθεί τα δυο νομικά πρόσωπα. Για όλη αυτή την προσπάθεια, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματέα Μαρία Σκραφνάκη, τους Αντιδημάρχους Ιωάννα Καλονάκη, Αντώνη Περυσινάκη και Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη που δούλεψαν μαζί με τις υπηρεσιακές τους ομάδες πάρα πολύ συγκροτημένα για να φτάσουμε στο σημείο αυτό σήμερα.».

Αξίζει να τονιστεί ότι οι προκλήσεις κατά τη διαδικασία ενσωμάτωσης ήταν πολλές, απρόβλεπτες και αλλεπάλληλες. Μεταξύ άλλων, ο συντονισμός των λειτουργικών και πληροφοριακών συστημάτων των Οργανισμών με αυτά του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και το ζήτημα της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των δυο Οργανισμών, το οποίο αντιμετωπίστηκε με πολιτική απόφαση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος έδωσε εντολή να καλύπτεται η μισθοδοσία από πόρους του Δήμου, μέχρι να ολοκληρώσουν και τα συναρμόδια Υπουργεία τις αντίστοιχες διαδικασίες, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται εγκαίρως στην πληρωμή του προσωπικού.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και αναμένει τη σχετική γνωμοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει και στην κατάθεσή του φακέλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, για την τελική έγκριση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News