Αχμέτ

Ήρθε στο Ηράκλειο από τον πόλεμο στη Γάζα αλλά φοβάται για τη ζωή των δικών του - «Δεν έχω νέα 6 μήνες», λέει ο Αχμέτ (vid)

Ηράκλειο
Ήρθε στο Ηράκλειο από τον πόλεμο στη Γάζα αλλά φοβάται για τη ζωή των δικών του - «Δεν έχω νέα 6 μήνες», λέει ο Αχμέτ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεριζώθηκε από την εμπόλεμη Γάζα και βρήκε “καταφύγιο” στο Ηράκλειο - Ο νεαρός Παλαιστίνιος που εδώ και έξι μήνες δεν έχει νέα από την οικογένειά του, που έμεινε πίσω, ζητά να τελειώσει το αιματοκύλισμα

Η φρίκη του πολέμου δεν αποτυπώνεται μόνο μέσα από δελτία ειδήσεων, εικόνες και στιγμιότυπα. Η φρικαλεότητα αυτή αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο στα μάτια όσων τη βιώνουν και μέσα από τις περιγραφές ανθρώπων που έχουν χάσει - και συνεχίζουν να χάνουν - τα πάντα κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων. 

Ο Αχμέτ, ένας νεαρός Παλαιστίνιος, βρέθηκε προχθές στη συγκέντρωση στο Ηράκλειο για τη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος περιέγραψε στην “ΚΡΗΤΗ TV” τις εξελίξεις στον τόπο του, που συγκλονίζουν όλο τον πλανήτη. 

«Η Παλαιστίνη έχει πρόβλημα. Εκεί δεν έχει τίποτα, δεν έχει σπίτια, δεν έχει ρούχα, δεν έχει να φάει», είπε σε σπαστά Ελληνικά. Ο νεαρός Αχμέτ βρίσκεται στο Ηράκλειο εδώ και έξι μήνες περίπου, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.  Αυτός μπορεί να νιώθει ασφαλής, αλλά ίσως να μην ισχύει το ίδιο για την οικογένειά του, που έχει μείνει πίσω στην πατρίδα του. 

Ο Αχμέτ, όπως και οι ομοεθνείς του, που βρέθηκαν στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ζητούν το αυτονόητο, ένα αγαθό που ίσως εμείς θεωρούμε δεδομένο και δεν είναι άλλο από την ελευθερία

«Όλη η οικογένεια είναι εκεί, δεν έχει ίντερνετ, δεν έχει τηλέφωνο, δεν μπορώ να τους μιλήσω», δηλώνει και δεν ξέρει, όπως λέει, αν οι δικοί του άνθρωποι είναι καλά. 

Ο Αχμέτ, όπως και οι ομοεθνείς του, που βρέθηκαν στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ζητούν το αυτονόητο, ένα αγαθό που ίσως εμείς θεωρούμε δεδομένο, και δεν είναι άλλο από την ελευθερία. 

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» - Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για τη Γάζα 

Με συνθήματα για την ελευθερία της Παλαιστίνης, ζητώντας να τελειώσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεγάλη διαδήλωση για τη Γάζα στην “καρδιά” του Ηρακλείου. 

Συλλαλητήριο για Παλαιστίνη

Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσαν σύλλογοι, φορείς και σωματεία, αλλά και πλήθος πολιτών. Οι Ηρακλειώτες συναντήθηκαν στα Λιοντάρια και ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας να σταματήσει το συνεχές αιματοκύλισμα. 

Με συνθήματα για την ελευθερία της Παλαιστίνης, ζητώντας να τελειώσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεγάλη διαδήλωση για τη Γάζα στην “καρδιά” του Ηρακλείου

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια, εκτός από Ηρακλειώτες, έδωσαν το “παρών” και Παλαιστίνιοι, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην Κρήτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου. 

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια, εκτός από Ηρακλειώτες, έδωσαν το “παρών” και Παλαιστίνιοι

Με φόντο την τραγωδία στη Μέση Ανατολή, φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, συνταξιούχοι, σωματεία εργαζομένων ζήτησαν οι μάχες και οι επιθέσεις που κοστίζουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και παιδιά να σταματήσουν. Έπειτα ακολούθησε πορεία στην πόλη του Ηρακλείου, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για την ελευθερία της Παλαιστίνης, και κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News