Οικονομική δυσπραγία και τεχνητά χρέη «πνίγουν» τα μικροβιολογικά εργαστήρια - Για δεύτερη εβδομάδα παραμένουν κλειστά (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Οικονομική δυσπραγία και τεχνητά χρέη «πνίγουν» τα μικροβιολογικά εργαστήρια - Για δεύτερη εβδομάδα παραμένουν κλειστά (vid)
Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν σήμερα, εργαστηριακοί γιατροί του Ηρακλείου, συνεχίζοντας να διατηρούν κλειστά τα εργαστήριά τους τα οποία όπως είπαν αδυνατούν λόγω οικονομικής δυσπραγίας και  τεχνητών χρεών από το κλοουμπάκ, να τα διατηρήσουν ανοιχτά
  • Κλειστά για δεύτερο εβδομάδα τα μικροβιολογικά εργαστήρια
  • Ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις
  • Αγώνας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα μικροβιολογικά εργαστήρια
  • Παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτά τα μικροβιολογικά εργαστήρια

Δεύτερη εβδομάδα που κρατούν κλειστά τα εργαστήριά τους οι εργαστηριακοί γιατροί και το υπουργείο ακόμη καμία απάντηση δεν τους έχει δώσει.

Η οργή ξεχειλίζει και τα τεχνητά όπως λένε χρέη τους λόγω κλοουμπακ, τους έχουν βάλει θηλειά, την ώρα που και οι ασθενείς παρά τα όσα λέει η πολιτεία, αδυνατούν όπως τόνισαν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο για τις εξετάσεις τους.

«Αν μας οδηγήσουν στο λουκέτο» οι ασθενείς μας δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια περίπτωση να έχουν πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που ήξεραν, διαμηνύσαν σήμερα με νόημα.

Δεύτερη εβδομάδα που κρατούν κλειστά λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανοίξουν τα εργαστήριά τους οι εργαστηριακοί γιατροί αυτό που θέλησαν να πουν και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο, είναι ότι δεν είναι οι ίδιοι απέναντι στους ασθενείς, και πως η πολιτεία αν θέλει η κατάσταση να ομαλοποιηθεί μπορεί απλά και άμεσα να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις εξετάσεις.

Τα τεχνητά και αβάσταχτα χρέη τους οδηγούν όπως τόνισαν να παίρνουν δάνεια για να κρατούν  ανοιχτά τα εργαστήριά τους. Χρέη άδικα και αδιανόητα, αφού όπως εξήγησαν αφορούν όχι μόνο το ποσό των εξετάσεων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥ και πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν, αλλά και αυτό που τους ζητάνε να πληρώσουν ως καπέλο, για αυτή την διαφορά.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News