σχολειο

Άδεια μητρότητας: Εκτός οι αναπληρώτριες μητέρες από το επίδομα - Έντονη διαμαρτυρία από τους εκπαιδευτικούς

Ηράκλειο
Άδεια μητρότητας: Εκτός οι αναπληρώτριες μητέρες από το επίδομα - Έντονη διαμαρτυρία από τους εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνουμε ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ αγνοούν, για άλλη μια φορά, τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" 

Στο επίδομα μητρότητας που θα δοθεί σε μη μισθωτές μητέρες αλλά εξαιρεί τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", καταδικάζοντας το γεγονός αυτό και ζητώντας την άμεση ένταξη στη νέα ρύθμιση για την παροχή επιδόματος για εννέα μήνες και στις μητέρες - εργαζόμενες  στην Εκπαίδευση.  
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει: 

«Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση! 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς & πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων με εκείνα των μονίμων!

Ο πρωθυπουργός, σε δημόσια ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας. Δυστυχώς, όμως, στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί, γεγονός που συνιστά άνιση αντιμετώπιση και αποτελεί συνάμα κατάφωρη αδικία.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα διαπιστώνουμε ότι Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ αγνοούν, γι’ άλλη μια φορά, τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας (στέγη, καύσιμα, τρόφιμα) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα. Ως εδώ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφωρη αδικία και την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ζητά την άμεση ένταξη στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση! Ταυτόχρονα, ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσει στην άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με εκείνα των μονίμων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News