Χανιώπορτα

Έρχεται κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στο Ηράκλειο: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα στη Χανιώπορτα (vid)

Ηράκλειο
Έρχεται κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στο Ηράκλειο: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα στη Χανιώπορτα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης ζητά την κατανόηση των δημοτών και οδηγών, οι οποίοι θα ενημερωθούν προσεχώς και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην περιοχή

Κυκλοφοριακό έμφραγμα πέριξ της Χανιώπορτας αναμένεται πολύ σύντομα, καθώς θα κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για τις ανάγκες εργασιών στο μνημείο, στο οποίο εντοπίζονται βλάβες που σχετίζονται με έντονη υγρασία και διαρροές νερού. 

Αυτό αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη να ζητά την κατανόηση των δημοτών και οδηγών, οι οποίοι θα ενημερωθούν προσεχώς και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην περιοχή.

Πρόκειται για αναγκαίες εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας στο μνημείο, με τις σχετικές εργασίες να διαρκούν συνολικά 6 μήνες.

Ως εκ τούτου προ… των πυλών βρίσκεται κυκλοφοριακό χάος στη Χανιώπορτα, καθώς πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο νεωτερικό άνοιγμά της, όπου εντοπίζονται βλάβες εσωτερικά του τόξου του γεφυρώματος, στο οποίο και παρατηρούνται έντονη υγρασία, διαρροή νερού, εγκάρσιες ρωγμές και αποσάθρωση του συνδετικού κονιάματος.

Για τις αναγκαίες εργασίες αναμένεται να κλείσουν για 10 περίπου ημέρες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Χανιώπορτα, ενώ το βάρος της κυκλοφορίας θα σηκώσουν η Μάχης Κρήτης και η Εφόδου.

Στην ευρύτερη περιοχή θα επικρατήσει μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση, ενώ θα τεθούν σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με το επίμαχο έργο θα εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για την ευστάθεια μεμονωμένων δομικών υλικών ενώ παράλληλα δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς.

Η σύμβαση για την άρση της επικινδυνότητας και αποκατάστασης του νεωτερικού ανοίγματος στη Χανιώπορτα υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες.

Περίπατος πάνω στα Τείχη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποδοθεί στους δημότες και επισκέπτες ο μεγάλος κοινόχρηστος χώρος περιπάτου και αναψυχής στα τείχη, από την Πύλη Βιτούρι έως το Μαρτινέγκο, όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News