2

Παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο: Σπάνε τα τζάμια των Ι.Χ. λουομένων και κλέβουν αβέρτα (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο: Σπάνε τα τζάμια των Ι.Χ. λουομένων και κλέβουν αβέρτα (vid)
Οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους ενώ οι διαρρήκτες σπάνε τα τζάμια των αυτοκινήτων τους, “βουτώντας” χρήματα, τσάντες μέχρι και διαβατήρια

Την ώρα που λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία, άγνωστοι δράστες σπάνε τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρώντας χρήματα, τσάντες, διάφορα αντικείμενα μέχρι βαλίτσες και διαβατήρια τουριστών! 

τομπρουκ

Και όμως αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις σημειώνονται στην παραλία Τομπρούκ στο Ηράκλειο, με λουόμενους και επαγγελματίες να εκφράζουν την ανησυχία τους, με φόντο τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων, το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

 

2

Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο διαρρήξεων σε Ι.Χ. παρατηρείται σε ελεύθερο χώρο στάθμευσης επί της παλιάς εθνικής οδού και μάλιστα μέρα μεσημέρι, προκαλώντας αναστάτωση στην τουριστική περιοχή. 

Θρασύτατοι δράστες παρακολουθούν τον επίμαχο χώρο και τις κινήσεις στην παραλία, επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν με αστραπιαίες κινήσεις, προτού γίνουν... καπνός.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων έγιναν άμεσα αντιληπτά από λουόμενους που απολάμβαναν χαλαρές στιγμές στην παραλία και μια ανάσα από τον ελεύθερο χώρο στάθμευσης, με τους ίδιους να... κυνηγούν τους δράστες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Οι διαρρήξεις σε Ι.Χ. αποτελούν θέμα συζήτησης στην περιοχή, με επαγγελματίες να ενημερώνουν τους λουόμενους, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην αφήνουν τσάντες με χρήματα εντός των αυτοκινήτων

Λουόμενοι δήλωσαν στο neakriti.gr ότι έχουν αντικρίσει περίεργες κινήσεις αγνώστων επί του ΒΟΑΚ, απέναντι από το παλιό ΚΤΕΟ, απ’ όπου φαίνεται πως έχουν σφαιρική εικόνα από τον χώρο στάθμευσης και από την παραλία. Σε ρόλο... τσιλιαδόρων και δίνοντας προφανώς κατευθύνσεις σε άλλο άγνωστο άνδρα, ο οποίος... κινείται επί της παλιάς εθνικής οδού, στήνεται η διάρρηξη σε σταθμευμένα αυτοκίνητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προτού διαφύγουν με μηχανάκια.

Οι διαρρήξεις σε Ι.Χ. αποτελούν θέμα συζήτησης στην περιοχή, με επαγγελματίες να ενημερώνουν τους λουόμενους, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην αφήνουν τσάντες με χρήματα εντός των αυτοκινήτων ή τουλάχιστον να εναποθέτουν τα αντικείμενά τους στο πορτμπαγκάζ, ή να επιλέγουν άλλο χώρο για τη στάθμευση των οχημάτων τους. 

Με δάκρυα στα μάτια οι τουρίστες ζητούν βοήθεια! - «Γινόμαστε... ρεζίλι» 

«Γινόμαστε... ρεζίλι. Το... κακό έχει παραγίνει και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν πέντε περιστατικά», τόνισε στo neakriti.gr ο κ. Μιχάλης Παρασύρης, ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος γίνεται δέκτης της αγανάκτησης απεγνωσμένων πολιτών και τουριστών που έπεσαν θύματα αγνώστων, με τον ίδιο να ενημερώνει σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. 

Ο κ. Παρασύρης μάς περιέγραψε δραματικές καταστάσεις, ιδιαίτερα με τουρίστες που βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο, καθώς οι δράστες άρπαξαν ακόμη και τα διαβατήριά τους, λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

«Απεγνωσμένοι και με δάκρυα στα μάτια, τουρίστες έρχονται στο μαγαζί μου ζητώντας βοήθεια. Προσπαθώ να τους ηρεμήσω και να τους δώσω οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μέσω των αστυνομικών Αρχών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παρασύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των τουριστών, αλλά και στις δυσάρεστες εικόνες με τις οποίες τουρίστες ολοκληρώνουν τις όμορφες διακοπές τους στο νησί μας. 

«Για τις εικόνες ντροπής, οι οποίες δυσφημούν το νησί μας, θα πρέπει να παρθούν μέτρα από την Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προτού το φαινόμενο εξελιχθεί σε μάστιγα στην “καρδιά” του καλοκαιριού», κατέληξε ο ίδιος. 
 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News