Μπεντεβή λύματα

Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρισαν ολόκληρες γειτονιές στου Μπεντεβή - Αγανακτούν οι πολίτες (vid, pics)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρισαν ολόκληρες γειτονιές στου Μπεντεβή - Αγανακτούν οι πολίτες (vid, pics)
Λύματα μια “ανάσα” από σπίτια σε γειτονιές του Μπεντεβή - Φράξιμο αγωγού της ΔΕΥΑΗ η πηγή του κακού

Απαράδεκτες καταστάσεις εξαιτίας λυμάτων που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους βιώνουν δημότες σε γειτονιές στην περιοχή του Μπεντεβή στο Ηράκλειο, όπου η κατάσταση είναι αφόρητη λόγω της έντονης δυσοσμίας. 

«Ζούμε άθλιες καταστάσεις», δηλώνουν δημότες στην “ΚΡΗΤΗ TV” και στο neakriti.gr με φόντο τις εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής τους. 

Μπεντεβή λύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία του κακού είναι το φράξιμο αγωγού της ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια τα βοθρολύματα να απλωθούν σε μια μεγάλη έκταση και να καταλήξουν στους γύρω δρόμους. 

Μάλιστα, το πρόβλημα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τα λύματα να είναι αισθητά, μια ανάσα από τα σπίτια και σε κοινόχρηστους χώρους, όπου πρόκειται να διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής στο μεγάλο έργο του πάρκου Ερυθραίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται από τη δημοτική Αρχή. 

«Ζούμε άθλιες καταστάσεις», δηλώνουν δημότες στην “ΚΡΗΤΗ TV” και στo neakriti.gr με φόντο τις εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής τους

Διερχόμενοι οδηγοί δικύκλων που κινούνται προς την οδό Αθηνών στην περιοχή του Μπεντεβή αντιλαμβάνονται την τελευταία στιγμή τα λύματα και προσπαθούν να αποφύγουν όσο μπορούν το άθλιο αυτό σκηνικό. 

Μπεντεβή λύματα

Πρόκειται μάλιστα για ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής. 

Ο φωτογραφικός φακός τoυ neakriti.gr κατέγραψε εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας, αλλά και το αποφρακτικό μηχάνημα το οποίο βρέθηκε στην περιοχή χθες Πέμπτη το πρωί, για την αποκατάσταση των προβλημάτων. 

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, η υπηρεσία, αν και διαθέτει 4 αποφρακτικά μηχανήματα, έχει μόνο έναν χειριστή λόγω συνταξιοδότησης άλλων εργαζομένων. Επιπλέον, η ΔΕΥΑΗ “τρέχει” σχετική εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα λόγω διαρροών, φραξίματος αγωγών αποχέτευσης και όχι μόνο. 

Αποφρακτικό μηχάνημα βρέθηκε στην περιοχή χθες το πρωί, για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Τα φραξίματα αγωγών αποχέτευσης δεν είναι συχνό φαινόμενο σε γειτονιές του Ηρακλείου, όπως επισημαίνει ο κ. Βουρεξάκης, ωστόσο σημειώνει ότι αντίστοιχα προβλήματα είναι εντονότερα στην παραλιακή και στο ιστορικό κέντρο, καθώς ορισμένοι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης δεν τηρούν τον νόμο για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών, με συνέπεια τα λίπη να... “πετρώνουν”, φράζοντας τους αγωγούς, όπως έχει συμβεί στην 25η Αυγούστου, στη Χάνδακος και πέριξ των Λιονταριών. 

Μεγάλο “αγκάθι” αποτελούν οι παλιοί τσιμεντένιοι αγωγοί αποχέτευσης, οι οποίοι θα πρέπει να αντικατασταθούν στο άμεσο μέλλον, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. 

Μπεντεβή λύματα

Δημότες αναφέρθηκαν στα... κακώς κείμενα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, πέρα από τα λύματα, τα προβλήματα εντείνονται με φόντο τις μίνι χωματερές αλλά και τα σύννεφα σκόνης από υλικά που έχουν εναποτεθεί για τις ανάγκες του έργου ανάπλασης. 
«Όποτε επικρατούν νοτιάδες, η περιοχή θυμίζει... Σαχάρα», δήλωσε ιδιοκτήτης περιπτέρου, ο οποίος καυτηρίασε και το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια το αίτημά τους προς την αρμόδια υπηρεσία για την τοποθέτηση ενός κάδου ανακύκλωσης στην περιοχή έχει πέσει στο κενό, με το ζήτημα να έχει προκαλέσει δυσφορία και σε μερίδα μικρών μαθητών. 
 

Μπεντεβή λύματα

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News