Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Επείγουσα ανάγκη η επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ»

Ηράκλειο
Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Επείγουσα ανάγκη η επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η λειτουργία μιας κλινικής μόνο από έναν ιατρό Ε.Σ.Υ. είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να αποδώσει», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΗ

 Ο Ιατρικός  Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει τη «βαθύτατη ανησυχία» του για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η., που αποτελεί και «τη μοναδική του είδους της στην Κρήτη».

Η δυσλειτουργία της, όπως αναφέρει, είναι ένα μείζον πρόβλημα, που αφορά ένα ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: 

«Δυστυχώς η λειτουργία μιας κλινικής μόνο από έναν ιατρό Ε.Σ.Υ. είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να αποδώσει, και η καθημερινή εφημέρευση, ακόμα και με “εντέλλεσθε”, ενέχει κινδύνους τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τον ίδιο τον ιατρό.
Θα πρέπει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η εξεύρεση λύσης σε αυτό το μείζον πρόβλημα που αφορά τους ανήλικους ασθενείς όλης της Κρήτης.

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι:

1. Η άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Ε.Σ.Υ. Παιδοψυχιατρικής σε όλη την Κρήτη. 

2. Η εφαρμογή ειδικών οικονομικών κινήτρων για την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής. 

3. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προκηρύξεις των πανεπιστημιακών μελών ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής.

4. “Ανοικτές” προκηρύξεις των θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ., ώστε αν μια θέση αποβεί άγονη, να μη χρειάζεται επαναπροκήρυξη, με γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, αλλά να καλύπτεται αυτόματα με το που θα βρεθεί υποψήφιος ιατρός.
Η επαναλειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. στην Κρήτη είναι επείγουσα ανάγκη και πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News