Έργα ΔΕΥΑΗ

Αυτό είναι το σχέδιο της ΔΕΥΑΗ για την εξοικονόμηση νερού στο Ηράκλειο (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Αυτό είναι το σχέδιο της ΔΕΥΑΗ για την εξοικονόμηση νερού στο Ηράκλειο (vid)
Η ΔΕΥΑΗ στοχεύει να διαφυλάξει το πολύτιμο αγαθό του νερού, το οποίο χάνεται τόσο άδικα είτε εξαιτίας διαρροών είτε βλαβών στα δίκτυά της

Εν μέσω λειψυδρίας και έντονης ξηρασίας, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου πετυχαίνει σημαντική εξοικονόμηση νερού καθώς εντοπίζει άμεσα τις διαρροές μέσω ενός ευφυούς συστήματος ανίχνευσης διαρροών.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων, αλλά και έργων αντικατάστασης αγωγών και άλλων δράσεων.

Σε συνδυασμό με άλλα έργα, η ΔΕΥΑΗ στοχεύει να διαφυλάξει το πολύτιμο αγαθό του νερού, το οποίο χάνεται τόσο άδικα είτε εξαιτίας διαρροών είτε βλαβών στα δίκτυά της, την ώρα μάλιστα που λαμβάνει μικρότερες ποσότητες νερού από το φράγμα Αποσελέμη λόγω ανομβρίας και παρατεταμένης ξηρασίας.

Μέσω ενός ευφυούς συστήματος, ανιχνεύονται άμεσα οι διαρροές, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση νερού, ζήτημα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού Αποσέλεμη.

Σε 20 εκατομμύρια κυβικά νερού ανέρχονται οι ετήσιες ανάγκες ύδρευσης για το Ηράκλειο και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για την εξοικονόμηση νερού της τάξεως των 5 εκατομμυρίων κυβικών, αυτό θα αποτελέσει ανάσα για την ύδρευση του Ηρακλείου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Την ίδια ώρα, σε σύνολο 48.000 υδρομέτρων έχουν εγκατασταθεί στο Ηράκλειο τα 15.000, με τη μείωση των διαρροών να αγγίζει μέχρι στιγμής το 10%, ποσοστό το οποίο μπορεί να ανέλθει στο 40%, τα επόμενα χρόνια.

Το ευφυές σύστημα εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ αποτέλεσε αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού Αποσελέμη, με τους ομιλητές να περιγράφουν τα σημαντικά οφέλη του επίμαχου προγράμματος στο πλαίσιο της διαχείρισης υδατικών πόρων.

νερό

Στη σκιά των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης νερού της τάξεως των 5 εκατομμυρίων κυβικών είναι σημαντική, όπως επισήμανε ο Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος παράλληλα σχολίασε τα παράπονα αρκετών δημοτών που κάνουν λόγο για αυξημένους λογαριασμούς νερού, μετά την αντικατάσταση υδρομέτρων.

νερό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News