Σωματείο Εργαζ. ΠΑΓΝΗ - Βρύσαλης

Δυναμική παρουσία του Σωματείου ΠΑΓΝΗ στην πανεργατική απεργία - Χαιρετισμός Βρύσαλη

Ηράκλειο
Δυναμική παρουσία του Σωματείου ΠΑΓΝΗ στην πανεργατική απεργία - Χαιρετισμός Βρύσαλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι ένας ωμός εκβιασμός!», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στον χαιρετισμό του για τη σημερινή κινητοποίηση

Στο σημερινό απεργιακό συλλαλητήριο συμμετέχει δυναμικά και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης, στον χαιρετισμό του στην κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας αναφέρει τα εξής: 

«Η συμμετοχή δεκάδων σωματείων του δημοσίου ακύρωσαν στην πράξη τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ). Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν χωράει καμιά αναμονή και καμιά αυταπάτη ότι θα βελτιώνονται τάχα τα πράγματα. Περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγειας είναι σε πόλεμο δεν είναι μόνοι είναι με όλο το λαό που υποφέρει μαζί με την ακρίβεια τους χαμηλούς μισθούς ,με τα ακομα μεγαλύτερα εμπόδια και δυσκολίες στην υγεία του, την περίθαλψη του στα φάρμακα ,στις εξετάσεις με την Η έναρξητων επί πληρωμή χειρουργειων έχει: 
Χορηγούς: Την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας. 
Μεσάζοντες: Τη διοίκηση και λίγους υγειονομικούς που θα χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν το δρόμο στον άθλιο τιμοκατάλογο και την  κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής. 
Ένα τιμοκατάλογο που θα τον βρούμε  μπροστά μας εμείς και οι οικογένειές μας, όταν θα χρειαστεί να επισκεφτούμε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να αναζητήσουμε υπηρεσίες περίθαλψης, που τις έχουμε χρυσοπληρώσει ήδη, διπλά και τρίδιπλα μέσα από την εξοντωτική φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές μας.
Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι ένας ωμός εκβιασμός!
Υπηρετούν την στρατηγική κατεύθυνση της μετατροπής των νοσοκομείων σε «επιχειρήσεις», που πρέπει να έχουν κέρδος για να είναι «βιώσιμα», αφού το κράτος αποσύρεται σταδιακά από την χρηματοδότησή τους.
Και για να υλοποιήσουν την κατεύθυνση αυτή μετατρέπουν τους ασθενείς σε πελάτες και τους υγειονομικούς σε εμπόρους – υγείας   πατώντας πάνω στους  άθλιους μισθούς και την ηθική, ψυχική και σωματική εξουθένωσή  τους.
Οι μαχόμενοι υγειονομικοί υποσχόμαστε να κρατήσουμε την ηθική και επιστημονική αξιοπρέπειά μας  και μαζί με τους ασθενείς και το λαό να ακυρώσουμε στην πράξη τους  άδικους νόμους τους!
Καλούμε τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους εργαζόμενους και τον ηρακλειώτικο λαό να στηρίξουν τον αγώνα των υγειονομικών. Τους αφορά, γιατί όλοι μας είμαστε   εν δυνάμει  ασθενείς! Γιατί τα νοσοκομεία πρέπει να είναι χώροι προσφοράς , αλληλεγγύης και ανθρωπιάς κι όχι  χώροι εκβιασμών, παζαριών και λαϊκών αγορών, όπου το αγαθό της υγείας θα πουλιέται και θα αγοράζεται!
Όλοι στον αγώνα - Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. 
Ραντεβού στην απεργία 1 Μάη, ημέρα της Παγκόσμιας Εργατιάς». 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News