Μετασχηματιστές

Συνεχίζεται η μεταφορά των μετασχηματιστών από τα Ληνοπεράματα στη Δαμάστα (vid, pics)

Ηράκλειο
Συνεχίζεται η μεταφορά των μετασχηματιστών από τα Ληνοπεράματα στη Δαμάστα (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά θα μεταφερθούν επτά μετασχηματιστές στον σταθμό μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δαμάστα, με τους οδηγούς να οπλίζονται με υπομονή καθώς στην επίμαχη διαδρομή η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων

Ξεκίνησε η μεταφορά των μετασχηματιστών από τα Ληνοπεράματα προς τον σταθμό μετατροπής στη Δαμάστα, στο πλαίσιο του έργου της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. 

Συνολικά θα μεταφερθούν επτά μετασχηματιστές στη Δαμάστα, με την όλη διαδικασία να διεξάγεται με πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς η κυκλοφορία προς τη Δαμάστα γίνεται μετ’ εμποδίων, με την ταλαιπωρία να διαρκεί αρκετές ημέρες. 

Μετασχηματιστές

Χθες Δευτέρα ξεκίνησε η μεταφορά του πρώτου μετασχηματιστή, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, το οποίο θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2025, μετατρέποντας το νησί μας σε ενεργειακό κόμβο. 
Η μεταφορά του μετασχηματιστή, βάρους 230 τόνων, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου και, όπως εκτιμάται, θα φτάσει στη Δαμάστα την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς κινείται με ταχύτητα 4 χιλιομέτρων την ώρα. 

Μετασχηματιστές

Συνολικά θα μεταφερθούν επτά μετασχηματιστές στον σταθμό μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δαμάστα, με τους οδηγούς να οπλίζονται με υπομονή καθώς στην επίμαχη διαδρομή η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων. 
Οι οδηγοί που κινούνται στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. 

Τον περασμένο Ιανουάριο, στελέχη του ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν στη Δαμάστα, όπου οι κύριες κτηριακές εγκαταστάσεις του σταθμού πλησιάζουν στην ολοκλήρωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News