Χερσόνησος - Καιρός
Φωτ. unsplash

Έρχεται ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Χερσονήσου (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Έρχεται ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Χερσονήσου (vid)
Ο συμπαραστάτης δέχεται και διερευνά ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση εκ μέρους των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του - Για τον θεσμό μίλησε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης

Έρχεται ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Χερσονήσου, θεσμός αρκετά σημαντικός καθώς αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας, φαινομένων αντιδικίας και όχι μόνο.

Η δημοτική αρχή πρωτοπορεί καθώς σε σύντομο χρόνο έφερε στο προσκήνιο τον θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και δήμου, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, δίνοντας λύσεις ακόμη και σε χρόνια προβλήματα, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου, εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία την συνταξιούχο δικηγόρο κ. Ευαγγελία Χατζάκη, ως συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ο συμπαραστάτης δέχεται και διερευνά ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση εκ μέρους των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του.

doxastakis

Στις περιπτώσεις αυτές, έργο και αποστολή του συμπαραστάτη είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ του θιγόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου και της αρμόδιας υπηρεσίας, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Για τον σημαντικό αυτό θεσμό, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News