Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Δελίδη.

Ηράκλειο: Πένθος στην πανεπιστημιακή κοινότητα – Έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Δελίδης

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Πένθος στην πανεπιστημιακή κοινότητα – Έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Δελίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης για τον θάνατο Ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεωργίου Δελίδη

Από την ζωή έφυγε ο Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Δελίδης, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους, ενώ την ίδια ώρα συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για το θάνατό του.

Μέσα από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει την μεγάλη της θλίψη και τονίζει πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Δελίδη, έναν εξαιρετικό ακαδημαϊκό δάσκαλο και ένα σημαντικό επιστήμονα στον τομέα της Ιατρικής.

Παράλληλα συμπληρώνει, «υπηρέτησε από το 1990 έως το  2004 την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, με ήθος, ευγένεια και εργατικότητα και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και την προβολή της . Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Παθολογοανατομικής Εταιρείας καθώς και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1995 έως το 1999.

Η αγάπη του για την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής ενέπνευσε τους νεότερους Έλληνες Παθολογοανατόμους και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ιατρικής και της εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News