Σε αδιέξοδο η Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ και με φόντο το τελευταίο εντέλλεσθε - Τι αναφέρουν η διευθύντρια, ο κοσμήτορας και οι συνδικαλιστές (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Σε αδιέξοδο η Παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ και με φόντο το τελευταίο εντέλλεσθε - Τι αναφέρουν η διευθύντρια, ο κοσμήτορας και οι συνδικαλιστές (vid)
Αδιανόητα τραγικές είναι οι καταστάσεις που επικρατούν στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ που χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα, άνοιξε ενώ ήταν σε αναστολή από το περασμένο Σάββατο, για να νοσηλευτεί 16χρονο αγόρι, που έφτασε χθες στο Νοσοκομείο
  • Η διαλυμένη παιδοψυχιατρική και η περιπέτεια 16χρονου ασθενή
  • Ζητούν λύση ουσίας για την πολύπαθη παιδοψυχιατρική
  • Παρέμβαση του κοσμήτορα της ιατρικής για τη σωτηρία της κλινικής
  • «Να προωθηθεί άμεσα η προκήρυξη για έναν αναπληρωτή καθηγητή παιδοψυχιατρικής»

Σε ένα από τα κορυφαία Νοσοκομεία της Χώρας, χθες έτρεχαν να βρουν παιδοψυχίατρο που δεν είχε εφημερία και νοσηλευτές που είχαν μετακινηθεί σε άλλες κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό. Έναν 16χρονο που κρίθηκε ότι έπρεπε να νοσηλευτεί, στην κλινική που όμως που από το περασμένο Σάββατο, μετά την παραίτηση  του ενός από τους δύο παιδοψυχιάτρους που είχαν απομείνει... ήταν σε αναστολή λειτουργίας. 

Η κλινική άνοιξε με εντέλλεσθαι του διοικητή, και τη διευθύντρια μέχρι και αυτή την ώρα να έχει μεν το εντέλλεσθαι αλλά να μην έχει τον τρόπο να καλύψει τις ανάγκες, αφού ο ένας και μοναδικός γιατρός, όχι μόνο βιολογικά αλλά και νομικά δεν μπορεί να κάνει πάνω από έναν αριθμό εφημεριών, καθώς τίθενται ζητήματα που άπτονται με την ποιότητα των υπηρεσιών και για τον ασθενή.

Η κατάσταση όπως περιγράφεται δεν έχει προηγούμενο, με τη διευθύντρια να εξηγεί ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η κλινική δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτή, την ώρα που επίσης η πιθανότητα τα παιδιά αντί για παιδοψυχίατροι να τα βλέπουν ψυχίατροι, δεν καλύπτεται  από τη νομοθεσία, αλλά και από την ανάγκη για ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες.

►Διαβάστε επίσης: 

ΠΑΓΝΗ: «Εντέλλεσθε» στην κλειστή Παιδοψυχιατρική - Απίστευτη περιπέτεια για 16χρονο που έχρηζε άμεσης νοσηλείας (vid)
 

Να τρέξουν άμεσα προκηρύξεις για παιδοψυχίατρους και όχι μόνο στο ΠΑΓΝΗ και μάλιστα με τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους αναισθησιολόγους φαντάζει ως η μοναδική λύση, με την πραγματικότητα πάντως να δείχνει ότι και μια τέτοια λογική έχει καθυστερήσει δραματικά.

Στη βάση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ΠΚ πρότεινε να προωθηθεί άμεσα η προκήρυξη για έναν αναπληρωτή καθηγητή παιδοψυχιατρικής που θα μπορέσει ως διευθυντής να καλύψει τμήμα και εφημεριών, ενώ σημείωσαν ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν μία ακόμη θέση.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News