Σύσκεψη

Αγροτικό Πολύκεντρο στον Κατσαμπά...

Ηράκλειο
Αγροτικό Πολύκεντρο στον Κατσαμπά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τραπέζι η αξιοποίηση των ελεύθερων οικοπέδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δήμο Ηρακλείου

Τις δυνατότητες αξιοποίησης ελεύθερων οικοπέδων και κτηρίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή του Κατσαμπά, με στόχο την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας, συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός και ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. 

Κατά τη σύσκεψη εργασίας, ο δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από μια τέτοια συνεργασία. Ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε τη σταθερή επιθυμία του να συμβάλει με κάθε τρόπο στην τοπική ανάπτυξη και για τη διερεύνηση των διαθέσιμων περιθωρίων, αποφασίστηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών των δύο φορέων που θα διερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις ωρίμανσης των μελετών για το φράγμα του Λαδούκου, με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για χρηματοδότηση του σημαντικού έργου, μέσα από κατάλληλο πρόγραμμα του υπουργείου. Πρόγραμμα που υπολογίζεται ότι θα ανοίξει προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2024. 

Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε στην παροχή οποιασδήποτε συνδρομής-χρηματοδότησης και για την εκπόνηση των μελετών άρδευσης που θα χρειαστεί ο Δήμος Ηρακλείου, με σκοπό να αναπτύξει τα δίκτυα μεταφοράς του νερού άρδευσης που θα παράγει η μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2025.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική, προσωπική συμβολή του στη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων, τονίζοντας: «Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για μια ακόμη φορά με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου. Είναι γνωστό ότι η εδραίωση συνεργειών μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της κεντρικής Διοίκησης αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η συνεργασία μας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον συντοπίτη μας υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη αποδίδει καρπούς. Με συγκεκριμένο σχεδιασμό, σοβαρότητα και συνέπεια, συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποφέρουν πολύπλευρα οφέλη στον Δήμο μας και τους ανθρώπους του». 

Δέσμευση η κατασκευή του φράγματος Λαδούκου 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά όταν η καλή συνεργασία μετουσιώνεται σε αποτελεσματικότητα με την υλοποίηση έργων προς όφελος των συμπολιτών μας. Η συνεργασία μου με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Καλοκαιρινό, όπως και με όλους τους δημάρχους του Ηρακλείου, της Κρήτης και τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη, έχει αυτόν τον στόχο. Η δημιουργία του Αγροτικού Πολύκεντρου στον Κατσαμπά θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη που ασχολείται με ζητήματα του πρωτογενούς τομέα να εξυπηρετείται σε ένα χώρο χωρίς να χάνει χρόνο, ενώ θα εξοικονομήσει και οικονομικούς πόρους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το δεύτερο θέμα της συζήτησής μας για το φράγμα Λαδούκου, οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του οποίου “τρέχουν” και είναι δέσμευσή μου η κατασκευή του αφότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες, ώστε να μπει στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ όταν αυτό ανοίξει. Η διαχείριση του νερού αποτελεί μείζον ζήτημα και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε πριν καταλήξει σε αξεπέραστο πρόβλημα. Έχουμε χρέος να πάρουμε μέτρα προς όφελος των αγροτών μας και το πράττουμε, εκσυγχρονίζοντας το αρδευτικό μας δίκτυο». 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η διευθύντρια του Γραφείου του υπουργού Αθανασία Αγγελάκη και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Νεκτάριος Βιδάκης και από την πλευρά του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλης Χαιρέτης. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News