Φόνος, καρδιολόγος, Χριστόδουλος Καλαντζάκης

Στο Συμβούλιο Εφετών η έφεση για την αποφυλάκιση της 43χρονης "μαύρης χήρας" - Πότε "βγαίνει" απόφαση

Ηράκλειο
Στο Συμβούλιο Εφετών η έφεση για την αποφυλάκιση της 43χρονης "μαύρης χήρας" - Πότε "βγαίνει" απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 3/4 στο Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας η έφεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα κατά του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο η 43χρονη χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη που είχε καταδικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- σε κάθειρξη 15 ετών για την φερόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση δολοφονίας του συζύγου της

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας κατά του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών με το οποίο είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο η 43χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αμέσως επόμενα 24ωρα (το αργότερο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας), αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών για το αν γίνεται δεκτή ή όχι η επίμαχη έφεση.

Εάν η έφεση του εισαγγελέως γίνει δεκτή και ακυρωθεί το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών, η χήρα Καλαντζάκη θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχίσει να απολαμβάνει την ελευθερία της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η 43χρονη αποφυλακίστηκε με όρους, καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής της με ευεργετικό υπολογισμό και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωση καλής διαγωγής εντός της φυλακής.

Η υπό όρους αποφυλάκιση (υφ' όρον απόλυση) της χήρας του γιατρού ήρθε μέσω του σχετικού βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θηβών.

Η γυναίκα παρέμεινε συνολικά περίπου 5,5 χρόνια στη φυλακή: Από τον Οκτώβριο του 2017 (χρόνος τέλεσης του εγκλήματος) έως τον Μάρτιο του 2018 (οπότε κι αποφυλακίστηκε υπό όρους) κι από τον Φεβρουάριο του 2019 (οπότε κρίθηκε ένοχη με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου) μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Ας σημειωθεί ότι, εκτός των άλλων, έχει ασκηθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της δολοφονίας του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η αίτηση αφορά στο σκέλος της συμμετοχής στην πράξη για την οποία κηρύχθηκε ένοχη η 43χρονη: Ενώ η τελευταία είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της, πριν από μερικούς μήνες κηρύχθηκε ένοχη -σε δεύτερο βαθμό- για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του άνδρα της.

Ως αποτέλεσμα, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, τον προηγούμενο Νοέμβριο, το Εφετείο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, η γυναίκα ουσιαστικά μετρούσε αντίστροφα για να αποφυλακιστεί, όπως και τελικά συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News