Χρυσή Ακτή Χανίων

H θερμή εισβολή οδήγησε αρκετούς Κρητικούς στις παραλίες (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
H θερμή εισβολή οδήγησε αρκετούς Κρητικούς στις παραλίες (vid)
Σε καλοκαίρι, αντί για άνοιξη θυμίζουν οι θερμοκρασίες στην Κρήτη, η οποία δέχεται τους πρώτους επισκέπτες, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος της θερμοκρασίας και για τον μήνα Μάρτιο, ο οποίος ήταν ο πιο θερμός για το νησί μας, μετά το 2018, σύμφωνα με το meteo

Ο πιο θερμός Μάρτιος μετά το 2018 ήταν ο φετινός για την Κρήτη, με αρκετούς πολίτες να οδηγούνται στις παραλίες, απολαμβάνοντας τον ήλιο, την θάλασσα και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ωστόσο, λουόμενοι δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τις μειωμένες βροχοπτώσεις στο νησί αλλά και για τα προβλήματα ξηρασίας, τα οποία εντείνονται.

Για την βόρεια και Δυτική Ελλάδα ήταν ο τρίτος πιο θερμός Μάρτιος, ενώ για την Κεντρική και Νότια Ελλάδα ήταν ο πιο θερμός Μάρτιος των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με το δίκτυο Μετεωρολογικών σταθμών του meteo.

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και για τον μήνα Απρίλιο στο νησί μας, με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει αρχές Καλοκαιριού.

Στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 2.0 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη  καταγράφηκαν μικρότερες αποκλίσεις.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News