Ηράκλειο: Θέμα ωρών η απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ελευθερίας - Τα χαρακτηριστικά του έργου που θα αλλάξουν το κέντρο της πόλης (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Ηράκλειο: Θέμα ωρών η απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ελευθερίας - Τα χαρακτηριστικά του έργου που θα αλλάξουν το κέντρο της πόλης (vid)
Με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων στον επιπλέον χώρο που καταλαμβάνουν καφετέριες στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκινά το δύσκολο τμήμα του έργου της ανακαίνισης της Πλατείας Ελευθερίας, η οποία θα αλλάξει όψη
  • Εργασίες ανάπλασης μια «ανάσα» από τα καταστήματα
  • Μέχρι τις 10 Ιουνίου η ολοκλήρωση του δύσκολου τμήματος του έργου
  • Ξηλώνονται τα μάρμαρα που θα αντικατασταθούν από τοπική πέτρα
  • Τα χαρακτηριστικά του έργου που θα αλλάξουν το κέντρο της πόλης
  • Το έργο θα ολοκληρωθεί το πρώτο δίμηνο του 2025

Θέμα ωρών η απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων στην «καρδιά» του Ηρακλείου, στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης της Πλατείας Ελευθερίας, με το ξήλωμα των μαρμάρων, των χαμηλών φωτιστικών, του φθαρμένου εξοπλισμού και όχι μόνο.

Οι σχετικές εργασίες επεκτείνονται μέχρι το σκαλοπάτι, μια «ανάσα» από τα καταστήματα, των οποίων ο χώρος θα περιοριστεί.

Όπως εκτιμάται, το δύσκολο τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου, ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι εργασίες επεκτείνονται στον χώρο των καταστημάτων.

Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τονίζουν καταστηματάρχες οι οποίοι κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με το έργο της ανακαίνισης, ξηλώνονται τα μάρμαρα τα οποία θα αντικατασταθούν με τοπική πέτρα ενώ θα ενισχυθούν τα στοιχεία πρασίνου.

Η σύμβαση του έργου εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας υπεγράφη στα τέλη Οκτωβρίου από τον Βασίλη Λαμπρινό.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αποσκοπεί στην αλλαγή της αισθητικής εικόνας της Πλατείας και των περιβαλλοντικών συνθηκών της, με το έργο να κουμπώνει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά με το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο του το πρώτο δίμηνο του 2025.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News